Mainos

Volanen: Työvoimapula hajasijoituksen syy

Kymmenen vuoden kuluessa kärjistyvä työvoimapula on keskeisin syy valtion toimintojen hajauttamiseen Helsingistä maakuntiin, sanoo hallituksen alueellistamisryhmän puheenjohtaja, valtiosihteeri Risto Volanen.

Suomi

Maakunnissa on vielä työvoimaa tarjolla. Työ pyritäänkin viemään sinne missä on tekijöitä, Volanen sanoo Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisen haastattelussa. Vuosittain työmarkkinoille tulee 10 000 työntekijää vähemmän kuin sieltä lähtee. Helsingissä valtion keskushallinnossa on 22 000 virkamiestä, joista arviolta puolet jää seuraavan kymmenen vuoden aikana eläkkeelle tai siirtyy muihin tehtäviin.

Hajasijoitusta on yritetty kerran vuosikymmenessä 1960-luvulta lähtien. Nyt koetetaan ottaa oppia menneestä ja saada suunnitelmat todella toteutumaan, Volanen vakuuttaa.

Soini ihmettelee perusteluja

Perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin mielestä Suomessa ei ole näköpiirissä työvoimapulaa. Hän kummeksuukin Volasen hajasijoitusaikeita koskevia perusteluja.

- Suomen suurin ongelma ei ole työvoimapula vaan työttömyys, joka on edelleen sietämättömän korkealla tasolla, sanoo Soini.

Hän kehottaa hallitusta tekemään pikaisesti radikaaleja toimia, joilla lisätään työvoiman kysyntää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.