”Voisinpa käyttää suomalaista sanaa” – NHL:n suomalaislupaus opetti kotimaista kiekkosanastoa NHL-medialla ja tiivisti oman pelaamisensa perusajatuksen

Jääkiekko on kanadalaista alkuperää, mutta aina välillä suomalaispelaajatkin onnistuvat ujuttamaan omaa sanastoaan mukaan. Jesperi Kotkaniemi joutui hakemaan haastattelussa oman äidinkielensä sanastoa apuun kuvaillessaan pelaamistaan NHL:ssä.

19-vuotiaalta Montreal Canadiensin pelaajalta kysyttiin The Athletic -urheilumedian haastattelussa, miten hän onnistuu hakeutumaan jäällä sellaisille alueille, joihin kiekko aina ilmestyy kuin taikaiskusta.

– Voisinpa käyttää suomalaista sanaa, Kotkaniemi aloitti.

Tuo sana, jota hän turhaan englanniksi haki, oli ”pelinluku”. Englanninkielisessä kiekkomediassa vastaavasta puhutaan termillä hockey IQ, peliäly.

– Pelissä on monia hetkiä, jotka toistuvat monta kertaa, joten niiden kanssa tulee tutuksi, Kotkaniemi kertoo.

– Teet rutiinisi, ja ketjukaverisi tietävät, mihin olet menossa ja mihin heidän täytyisi kiekko toimittaa. Eli sinä vain menet sinne ja oletat, että kiekko on tulossa, hän selvittää.

Kotkaniemi kertoi aiemmin napanneensa kesän aikana viisi kiloa lisämassaa toista NHL-kauttaan varten. Canadiens aloitti viikonloppuna harjoitusleirinsä.

Lue myös:

    Uusimmat