Mainos

Voipula Suomessa - Valio vie ison osan voistaan Venäjälle

Viimeisen vuoden aikana suomalaisten suhtautuminen ruokaympyrään on muuttunut. Karppauksen ja lisäaineiden välttämisen suosion vuoksi voin kysyntä on ollut jatkuvassa kasvussa Suomessa.

Maitotilojen määrä on kuitenkin viime vuosina vähentynyt, mikä on samalla kaventanut kotimaisen voin tuotantoa.

– Rasvan nälkä kasvaa Suomessa. Aiomme lisätä voin määrää useita tuhansia tonneja vuositasolla Suomen markkinoilla ja vientiä Venäjän markkinoille joitakin tuhansia tonneja, kertoo Valion Venäjän toimitusjohtaja Mika Koskinen.

Monia suomalaisia on kuitenkin häirinnyt se seikka, että samaan aikaan kuin Suomessa koetaan ajoittaista voipulaa eritoten suomalaisesta voista, Valio vie ison osan voivuorestaan Venäjän markkinoille.

– Kritiikki on toisaalta oikeutettua. Mieluitenhan suomalainen tekee suomalaiselle, Koskinen sanoo.

– Suuret tuotannon leikkaukset, mitä olemme joutuneet voin raaka-aineiden pulasta johtuen tekemään, on kuitenkin tehty Venäjän markkinoilla. Pyrimme jatkossakin tarjoamaan tuotteitamme ensisijaisesti suomalaisille kuluttajille.

Voin kysynnän kasvun vuoksi Valio on keskellä tuotannon muutosprosessia.

– Aiomme vähentää teollisuusvoitoimitukset nollatasolle ja siirtää tämä rasvan määrä kuluttajatuotteisiin niin Suomen kuin Venäjän markkinoille, Koskinen toteaa.

– Pystymme tulevaisuudessa helposti tyydyttämään niin suomalaisten kuin venäläisten kuluttajien tarpeet.

Luonnollisuus vetää Venäjällä

Luonnollisuus vetää myös Venäjällä tällä hetkellä vahvasti ja Valio onkin toistaiseksi onnistunut markkinoimaan suomalaisen voin tähän markkinarakoon.

– Valion voi koetaan luonnolliseksi, puhtaaksi, suomalaisista raaka-aineista tehdyksi voiksi, jolla on erittäin hyvä kysyntä, Koskinen sanoo.

Valio ei yrityssalaisuuteen vedoten paljasta tuotteidensa tarkkaa hintaa Venäjän markkinoilla, mutta hinta on merkittävästi korkeampi kuin Suomessa.

– Pyrimme maksimoimaan hyödyn mitä saadaan kun lähdetään suomalaisesta maidosta liikkeelle. Voin myynti on erittäin kannattavaa liiketoimintaa Venäjällä ja suomalaiselle maitorasvalle saadaan erittäin hyvä voitto, Koskinen toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.