Mainos

Voimalaitosten lakonuhka siirtyy kahdella viikolla

STTK:laisen Konepäällystöliiton pääkaupunkiseudun kunnallisiin sähkövoimaloihin kohdistama lakonuhka siirtyy kahdella viikolla.

Martina-tankkeri

Työministeriö päätti tänään lykätä mahdollisen lakon alkamista toukokuun 9. päivään. Liitto on ilmoittanut siirtävänsä samalla tukilakkojaan. Konepäällystöliiton lakonuhkaa soviteltiin valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen johdolla aamupäivällä. Seuraava tapaaminen on näillä näkymin 3. toukokuuta.

Konepäällystöliitto ilmoitti viime viikolla sulkevansa heti pääsiäisen jälkeen voimaloita, mikäli se ei pääse ratkaisuun yksityisiä energialaitoksia koskevasta työehtosopimuksistaan. Tukilakko katkaisisi sähkön ja lämmön tuotannon Helsingin Energian, Espoon Sähkön ja Vantaan Energian voimalaitoksilla.

Lisäksi Fortumin varustamon alukset, eli entiset Nesteen tankkerit, aiotaan pysäyttää suomalaisissa satamissa sitä mukaa kun ne saapuvat satamaan tai suojaiseen ankkuripaikkaan. Mahdolliset lakot alkavat kello 6. Samana päivänä Konepäällystöliitto uhkaa lakolla yksityispuolen voimalaitoksia.

Lämmöntuotanto on yleensä suljettu sähköalan lakonuhkien ulkopuolelle. Pääkaupunkiseudulla yleinen kaukolämpö on siis nyt lakon piirissä. Tukilakot kohdistuvat jo sopimusten piirissä oleviin kuntien omistamiin ja kuntien osakeyhtiömuotoisiin voimaloihin. Itse kiista koskee yksityisiä voimaloita koskevaa sopimusta, jonka osapuolena on Energia-alan keskusliitto Finergy.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.