Mainos

Kaksi trooppista myrskyä runtelee Australiaa

Kaksi voimakasta trooppista myrskyä koettelee Australiaa. Myrskyjen ei kuitenkaan tiedetä vaatineen kuolonuhreja.  

Marciaksi nimetty sykloni iskeytyi koillisen Queenslandin osavaltion rannikolle aamulla paikallista aikaa. Paikallisilla asukkailla oli vain vähän aikaa valmistautua myrskyn tuloon, koska rannikkoa lähestyessään Marcia oli alkuun heikoimman eli ykköskategorian sykloni. Otollisissa olosuhteissa myrsky kuitenkin vahvistui vain muutamassa tunnissa viidennen eli voimakkaimman kategorian hirmumyrskyksi.

Viranomaiset kiirehtivät evakuoimaan tuhansia ihmisiä Marcian ennustetulta reitiltä. Loppuja ihmisiä kehotettiin hakeutumaan turvaan ja pysymään sisätiloissa.

Viranomaisten mukaan Marcia on tuhonnut joitain rakennuksia, katkonut sähköjä, kaatanut puita ja aiheuttanut paikallisia tulvia. Sykloni on laantunut kakkoskategoriaan siirryttyään sisämaahan, mutta sen ennustetaan tuovan viikonloppuna edelleen rankkasateita ja tulvia laajoille alueille.

Liikenne on monin paikoin poikki, kouluja on suljettu ja sairaalat ovat nostaneet valmiustilaansa.

Toinen voimakas sykloni Lam on aiheuttanut tuhoja Australian harvaan asutussa pohjoisosassa. Myrskyn kerrotaan vahingoittaneen pahoin rakennuksia sekä katkaisseen veden ja sähköt monilta syrjäisiltä pikkupaikkakunnilta.

Viranomaisten mukaan puhelin- ja muut yhteydet ovat täysin poikki pienelle, lähinnä aboriginaalien asuttamalle Elchon saarelle.

Säätieteilijöiden mukaan tilanne on poikkeuksellinen.

– Alustavien tietojen mukaan vaikuttaa siltä, että tämä on ensimmäinen kerta, kun Australiaan iskeytyy kaksi näin voimakasta syklonia vuorokauden sisällä, kertoi meteorologian viraston edustaja Adam Morgan.

Queenslandin alueelle on iskenyt useita voimakkaita sykloneita viime vuosina. Toissa vuonna Oswald-sykloni aiheutti satojen miljoonien eurojen vahingot.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.