Voimakas räjähdys Tukholman stadionilla

Tukholman stadionilla on sattunut viime yönä voimakas räjähdys. Suuri osa stadionin lehdistökatsomosta tuhoutui sen voimasta.

Poliisin tietämän mukaan kukaan ei ole loukkaantunut. Räjähdys rikkoi ikkunaruudut, mutta vanha tiilinen stadionrakennus säilyi pääosin vahingoittumattomana.

Viime kuukausina Tukholman ympäristön urheilutiloissa on havaittu seitsemän tulipaloa, joita epäillään tahallaan sytytetyiksi. Palot saattavat olla yhteydessä ryhmittymiin, jotka vastustavat Tukholman vuoden 2004 olympiahanketta.

Poliisin pommikoirapartiot tutkivat aamulla stadionin varmistaakseen, ettei siellä ollut enempiä räjähteitä. Poliisin edustaja kertoi, ettei poliisilla ole minkäänlaisia todisteita siitä, että pomminräjähdys olisi Tukholman olympiaisännyyttä vastustavien ryhmien työtä. Tukholman ja sen ympäristön urheiluareenoilla on sattunut kesän aikana seitsemän tulipaloa. Poliisi on jo aiemmin tehostanut urheiluareenoiden valvontaa näiden palojen vuoksi.

Yhtenä mahdollisuutena tutkimuksissa on pidetty, että tulipaloilla on kytkentä ryhmiin, jotka vastustavat vuoden 2004 kesäolympialaisten pitämistä Tukholmassa. Tukholma on kampanjoinut kisojen saamiseksi. Isännyyskampanjan johdossa on Ruotsin entinen pääministeri Ingvar Carlsson. Päätös kisojen isäntäkaupungista tehdään syyskuussa.
(STT-TT)


Lue myös:

    Uusimmat