Mainos

Voimakas räjähdys öljynvarastossa New Yorkissa

Kahden ihmisen pelätään menehtyneen voimakkaan räjähdyksen yhteydessä teollisuusalueella New Yorkissa. Viranomaiset eivät usko, että kyseessä olisi terrori-isku.

Voimakas räjähdys on vaurioittanut öljyvarastoa New Yorkin teollisuusalueella sataman lähellä. Räjähdys sytytti tuleen kuljetusaluksen sekä öljy- ja kaasuvaraston. Öljy-yhtiö Exxon Mobilen edustajan mukaan yksi sen työntekijä loukkaantui räjähdyksessä ja kaksi työntekijää on yhä kateissa. Heidän pelätään menehtyneen.

Alustavien tietojen mukaan palon syynä olisi räjähdys, joka tapahtui polttoaineen lastauksen yhteydessä. Silminnäkijöiden mukaan ennen paloa kuului voimakas räjähdys, joka ravisutteli ranta-alueen taloja. Onnettomuus tapahtui Exxon-yhtiön varastoalueella Staten Islandin luoteisosassa.

Palo levitti Manhattanin alueelle erittäin sankkaa mustaa savua, joka nousi paikoin yli kilometrin korkeuteen. Liekit nousivat satojen metrien korkeuteen New Yorkin satama-alueella.

Paikalle on toimitettu öljyntorjuntakalustoa. Rannikkovartioston alukset ovat paikalla seuraamassa tilannetta ja osa Staten Islandia on evakuoitu.

Terroriteko ei näytä todennäköiseltä


Räjähdystä ei epäillä terroriteoksi.

- Ei ole mitään todisteita eikä mitään syytä uskoa, että tämä olisi muuta kuin erittäin traaginen teollisuusonnettomuus, vakuutti New Yorkin pormestari Michael Bloomberg.

(MTV3-Reuters-AFP)

(Kymmenen uutiset 21.02.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.