Mainos

Voimakas räjähdys lähellä Tel Avivia

Räjähdys on surmannut ainakin kaksi ihmistä Tel Avivin lähistöllä.

Linja-auton läheisyydessä tapahtunut räjähdys aiheutti ainakin kahden ihmisen kuoleman tänään lähellä Tel Avivin kaupunkia, Israelin poliisi kertoi. Lisäksi nelisenkymmentä ihmistä loukkaantui, useimmat lievästi.

Poliisin mukaan kyseessä oli ilmeisesti itsemurhaisku, jonka tekijä oli toinen kuolleista. Hän oli poliisin tietojen mukaan räjäyttänyt itsensä ihmisjoukon ollessa nousemassa linja-autoon pysäkiltä.

Israelin pääministerin Ariel Sharonin edustaja sanoi myöhemmin tänään, että palestiinalaishallinto on "täysin vastuussa" iskusta, ja että syylliset tulisivat "maksamaan hinnan" tapahtuneesta. Räjähdys tapahtui Kfar Saban kaupungissa, joka sijaitsee lähellä Länsirannan alueen rajaa Tel Avivista pohjoiseen. Kfar Sabaa ravisteli runsas viikko sitten kaksi räjähdystä, ja kaupunki on ollut usein väkivaltaisuuksien tapahtumapaikkana.

Räjähti bussipysäkillä aamuruuhkassa

Räjähdys tapahtui bussipysäkillä Kfar Saban vilkkaimmassa risteyksessä aamuruuhkan aikaan. Poliisi sulki tapahtumapaikan, jonne alkoi nopeasti virrata ambulansseja ja pelastustyöntekijöitä. Israelin poliisi on jo kuukausia ollut valmiustilassa mahdollisten muslimisissien pommi- ja itsemurhaiskujen vuoksi.

Räjähdyksen jälkeen muslimisissijärjestö Hamas kehotti palestiinalaisia jatkamaan vastarintaa Israelia vastaan. Järjestö ei kuitenkaan ilmoittanut olevansa iskun takana. Israelin poliisi kertoi aiemmin tänään, että se epäilee palestiinalaississejä 38-vuotiaan israelilaismiehen surmasta. Miehen ruumis löydettiin eilen hänen autonsa tavaratilasta lähellä Surdan kylää Länsirannan alueella.

-Ruumiissa on väkivallan jälkiä, Israelin Länsirannan alueen poliisipäällikkö Shahar Ayalon kertoi Israelin radiolle. Hän sanoi, että merkit viittaavat sissitoimintaan, mutta että tapausta tutkitaan vielä.
(STT-Reuters-AFP-AP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.