Mainos

Voimakas myrsky riepotti Britanniaa ja Ranskaa

Voimakas myrsky on riepotellut Britanniaa ja Ranskaa. Tuulen nopeus oli puuskissa jopa yli 36 metriä sekunnissa.

Kova tuuli sekoitti Britanniassa pahoin lento- ja meriliikennettä ja haittasi monin paikoin tieliikennettä.

Kymmeniä kotimaanlentoja jouduttiin Britanniassa peruuttamaan. Pahiten liikenne myöhästeli Heathrow'n ja Gatwickin kentillä Lontoossa. British Airways -lentoyhtiön mukaan myös ulkomaan lennot saattoivat myöhästellä.

Myrsky pyyhkäisi ensin yli Cornwallin ja Devonin maan eteläosassa ja jatkoi sitten matkaansa itään Englannin ja Walesin yli.

Junaliikenne takkusi Etelä-Englannissa tulvien vuoksi, ja tulvavaroituksia annettiin eri puolille maata. Myrsky katkaisi myös sähköt noin 10 000 kotitaloudelta.

Lontoon tärkein kehätie jouduttiin osittain sulkemaan tulvien vuoksi, ja pääkaupungin metroliikenne kärsi myös tulvista.

Englannin kanaalin tärkein satama Doverissa pysyi kiinni myrskyn vuoksi. Laivoja jäi satamiin myös muualla Britanniassa ja Irlannissa odottamaan sään paranemista.

Ranskassa 88-metrinen rahtialus ajautui myrskyssä rannalle Sables-d'Olonnessa maan länsirannikolla.

Myös Belgiassa varauduttiin myrskyyn, jonka odotetaan kestävän huomiseen asti. Pääkaupunkia Brysseliä ympäröivissä metsissä risteilevät tiet suljettiin liikenteeltä, sillä viranomaiset pelkäsivät kovan tuulen katkovan niille puita.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.