Voimakas myrsky lähestyy – maan keskiosaan jopa 5-10 senttiä lunta

Sää jatkuu tänään harmaana ja leutona koko maassa. Lounaasta lähestyy lauantaiksi myrsky. Vielä tänään tuulet ovat mietoja ja sateita tulee jonkin verran.

– Lunta ja räntää sataa sisämaassa, etelässä sade tulee vetenä. Myös lauantain lumimyräkkä tuo märkää lunta sisämaahan, kertoo MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi. 

Lämpötila on tänään nollassa tai vähän sen yläpuolella. Etelästä tuulee ja se nostaa myös sateita, jotka pysyttelevät pääosin maan länsi- ja keskiosan yllä.Rannikolla sataa tänään reilusti vettä, sisämaassa lunta. Rintaniemen mukaan keli voi olla sateen vuoksi vaihteleva.

– Esimerkiksi itäinen Suomi pysyy kuitenkin pääosin pilvipoutaisena. Pohjoisessa tulee ajoittaisia lumisateita. 

Tuuli on merialueilla päivällä navakkaa, mutta alkaa voimistua illansuussa.

– Eteläisillä merialueilla tuuli voimistuu aamuyön aikana. Tuuli voi aamupäivän aikana käydä Suomenlahdella myrskylukemissa. Voimakkain tuuli tulee matalapaineen jälkipuolella lauantaina iltapäivällä. Tuolloin puuskainen tuuli voi lounaisilla merialueilla ja Suomenlahdella olla myrskyisää ja rannikkoalueilla jopa vaarallisen voimakasta.

Sähkökatkoja voi aiheuttaa myös voimakas lumentulo Keski-Suomessa.

– Sinne on tiedossa jopa 5-10 senttiä lunta. Märkä lumi voi tarttua puiden oksiin ja painaa niitä sähkölinjoille.

Sade ja tuuli ovat väistymässä lauantaina illan aikana. Sunnuntai on rauhallisempi päivä, sillä kuivaa ilmaa pääsee jo virtaamaan lännestä Suomeen. Sää kylmenee hetkeksi.

Seuraa myräkän ennustetta MTV:n sääsivuston sadetutkasta.

Lue myös:

    Uusimmat