Mainos

Voimakas maanjäristys vavisutti Tokiota

Järistyksen voimakkuudeksi mitattiin 6,0 Richterin asteikolla. Seismologien mukaan siitä ei kuitenkaan aiheutunut tsunamivaaraa.

Voimakas maanjäristys on ravisuttanut Japanin pääkaupunkia Tokiota aamupäivällä Suomen aikaa. Järistyksen voimakkuudeksi mitattiin 6,0 Richterin asteikolla. Kyseessä oli voimakkain järistys alueella sitten helmikuun 1992.

Järistyksen keskus oli Boson niemimaalla, aivan pääkaupungin ulkopuolella, noin 70 kilometrin syvyydessä maan alla.

Järistyksen ei tiedetä vaatineen ihmishenkiä, mutta ainakin 18 ihmistä loukkaantui lievästi. Asahi-tv-kanavan mukaan järistyksestä aiheutui myös ainakin kaksi tulipaloa Tokiossa. Sireenit ulvoivat kaupungissa ja rakennukset huojuivat. Monet joutuivat paniikkiin rakennusten sisällä. Ihmiset myös juuttuivat hisseihin.

Tokion kansainväliset lentokentät suljettiin hetkiseksi tarkastusten vuoksi mutta avattiin pian uudelleen. Myös luotijunaliikenne pysäytettiin vähäksi aikaa.

Maanjäristyksestä ei aiheutunut tsunamivaaraa, kertoivat seismologit.

Asiantuntijat varoittavat kuitenkin jälkijäristyksistä, joita saattaa tulla vielä parina päivänä.

- Meidän täytyy olla varovaisia, sillä joskus jälkijäristykset saattavat olla voimakkaampia kuin ensimmäinen järistys, sanoi Japanin meteorologian laitoksen edustaja.

Maanjäristykset ovat yleisiä Japanissa, joka sijaitsee neljän mannerlaatan yhtymäkohdassa. Noin 20 prosenttia kaikista yli 6 richterin maanjäristyksistä sattuu Japanissa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.