Mainos

Voimakas maanjäristys Meksikossa

Ainakin 20 ihmistä on kuollut Meksikossa maanjäristyksessä, jonka voimakkuus oli 7,6 Richterin asteikolla.

Yli 20 ihmistä on kuollut Meksikoa ravistelleessa maanjäristyksessä. Järistys koetteli maan länsi- ja keskiosaa myöhään eilisiltana paikallista aikaa ja tuntui pääkaupungissa Mexicossa saakka.

Eniten järistyksestä kärsi Tyynenmeren rannikolla sijaitseva Coliman osavaltio, jonka samannimisessä pääkaupungissa ainakin sata ihmistä loukkaantui ja useat rakennukset joko tuhoutuivat kokonaan tai vaurioituivat pahoin.

Paikallisten viranomaisten mukaan Colimassa sai surmansa ainakin 21 ihmistä ja viereisessä Jaliscossa kaksi. Kuolonuhrien määrän pelätään nousevan.

Pelastustyöntekijöillä oli täysi työ auttaa hädänalaisia, joista osa oli vielä loukussa raunioissa. Kadonneiden määrästä ei ole tarkkaa tietoa. -Meillä ei ole sähköä, ei lääkkeitä, ei mitään, valitti Punaisen Ristin vapaaehtoinen työntekijä Marta Requena Colimasta.

Pääkaupungissa Mexicossa tuhannet ihmiset pakenivat kaduille peläten rakennusten sortumista. Järistys katkaisi sähköt monin paikoin ja vaurioitti kerrostaloja.

Meksikon järistys havaittiin myös Suomen seismologisilla asemilla. Helsingin yliopiston seismologian laitoksen mukaan järistyksen voimakkuus oli 7,8 Richterin asteikolla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.