Mainos

Voimakas järistys jälleen Islannissa

Voimakas maanjäristys iski Islantiin heti puolenyön jälkeen vain neljä päivää viimeisimmän järistyksen jälkeen. Seismologien mittausten mukaan järistyksen voimakkuus oli 6,6 richterin asteikolla. Järistyksen keskus sijaitsi yhdysvaltalaisten seismologien mukaan 70 kilometrin päässä Reykjavikista.

Maanjäristyksen ei ole raportoitu aiheuttaneen suurempia vahinkoja eikä ihmisiä ole loukkaantunut. Järistys tuntui koko saaren länsiosassa ja ravisteli pääkaupunki Reykjavikin rakennuksia. Pääkaupungin lähellä sijaitsevan kylpyläkaupunki Hveragerdin asukkaat pakenivat kodeistaan maanjäristyksen alkaessa. Islannin radio kertoi järistyksen katkaisseen sähkön- ja vedenjakelun rannikkosaarilta ja pääsaaren länsiosasta. Rannikkovartiosto on neuvonut ihmisiä pysyttelemään poissa teiltä ja silloilta. Varmuuden vuoksi kaikki saaren lounaisosan sillat on suljettu liikenteeltä.

Islantia viime lauantaina vavisuttanut maanjäristys oli voimakkuudeltaan 6,5 richterin asteikolla ja sai aikaan suurta tuhoa. Järistys oli saaren voimakkain sitten vuoden 1912. Varovaisimpien arvioiden mukaan viikonlopun järistys aiheutti kymmenien miljoonien markkojen vahingot. Henkilövahingoilta kuitenkin vältyttiin. (STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.