Mainos

Voimakas hirmumyrsky raivosi Tokiossa

Hirmumyrsky Ma-on on surmannut Tokiossa ainakin kaksi ihmistä. Myrskyn mukanaan tuomat rankkasateet ja maanvyörymät ovat aiheuttaneet pääkaupungissa liikennekaaoksen.

Hirmumyrsky Ma-on raivosi tänään Japanin pääkaupungissa Tokiossa. Ainakin kaksi ihmistä kuoli ja kolme loukkaantui myrskyn seurauksena. Pääkaupungin liikenne oli kaaoksessa ja monin paikoin esiintyi myös maanvyöryjä. Tokion keskustassa satoi 69 millimetriä tunnin aikana, kertoi maan meteorologian laitos. Vesi tulvi satoihin taloihin ja maanalaisen asemille. Monilla keskustan kaduilla vettä oli polviin saakka.

Myrsky aiheutti myös sähkökatkoksia ja 180 000 taloutta maan itäosassa jäi ilman virtaa. Rautatieyhtiöt keskeyttivät osan junaliikenteestä, lentovuoroja peruttiin ja osa moottoriteistä suljettiin.

Myrsky eteni Tokioon Keski-Japanista Shizuokan maakunnasta. Kyseessä oli säätieteilijöiden mukaan voimakkain maan itäosaan iskenyt myrsky vuosikymmeneen. Pääkaupunkiseudulle saapuessaan myrsky heikkeni hieman, mutta tuulen nopeudeksi mitattiin silti 30 metriä sekunnissa.

Vajaat 2500 ihmistä ympäri maata jouduttiin evakuoimaan kodeistaan kouluihin ja julkisiin tiloihin. Myrsky siirtyi myöhään illalla paikallista aikaa Tokiosta Tyynellemerelle. Tieto myrskyn lähestymisestä sai myös kansainvälisen autoliiton FIA:n siirtämään formula ykkösten osakilpailun aika-ajot lauantaista sunnuntaille.

Ma-on, joka tarkoittaa satulaa kantonin kielellä, oli yhdeksäs hirmumyrsky joka on raastanut Japania tänä vuonna ja toinen kahden viikon aikana. Myrskyissä ja tulvissa on Japanissa kuollut jo 72 ihmistä tämän vuoden aikana. Aineellisia vahinkoja on syntynyt satojen miljoonien dollarien arvosta.

(MTV3-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.