Mainos

Voimakaksikko tehtaillut jo ennätysmäärän murtoja Helsingissä

Helsingin poliisi etsii edelleen loppuviikon kerrostalomurtoja tehtaillutta naiskaksikkoa. Viimeinen havainto naisista on lauantailta, jolloin viimeiset murrot tehtiin. Sen jälkeen itäeurooppalaisiksi kuvailluista naisista ei ole kuultu mitään.

Kaksikko teki kaikkiaan kaksikymmentä murtoa kolmen päivän aikana. Saaliiksi kertyi huomattava määrä omaisuutta. Poliisin mukaan kyseessä on jonkinlainen asuntomurtojen ennätys.

- Minä en muista, että näin kova tahti olisi koskaan aiemmin ollut. Tällainen "hit and run" -tyyppinen rikollisuus on tuttu ilmiö Euroopasta. Pieni porukka tehtailee sarjan rikoksia, jonka jälkeen he poistuvat maasta saalis mukanaan, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomistario Pentti Sovelius Helsingin poliisista.

Tekijöitä voi poliisin mukaan olla naisten lisäksi muitakin. Ensimmäiset murrot tehtiin torstaina päivällä Helsingin keskustassa. Sama kaava toistui myös perjantaina ja lauantaina.

- Olemme saaneet vihjeitä, joiden perusteella olemme koonneet tuntomerkit. Mutta osa vihjeistä on tullut tekijät rappukäytävässä kohdanneilta hätääntyneiltä ihmisiltä, joten tuntomerkit eivät ole kovin tarkkoja. Loppujen lopuksi silminnäkijävihjeitä on ollut aika vähän.

Poliisin mukaan naiset tai heidän avustajansa ovat todennäköisesti tarkkailleet kohteita ennen murtoja. He ovat päässeet jollain verukkeella kerrostalon rappukäytävään ja vääntäneet asuntojen ovia väkivalloin auki. Naiset ovat vieneet mukanaan helposti kannettavaa omaisuutta, lähinnä koruja ja käteistä rahaa.

- Murrot ovat vaatineet raakaa voimaa. Melkoinen mekkala siinä tulee, joten nopeaa toimintaa on vaadittu.

Poliisi kehottaa vartioimaan, ettei tuntomerkkeihin sopivia henkilöitä pääse livahtamaan talojen rappukäytäviin.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.