Mainos

Voiko tämä todella toimia? Ota yksi yllättävä asia mukaasi peiton alle – ja nukut paremmin!

Jos yölliset jalakrampit pitävät sinut hereillä yöstä toiseen, kokeile tätä vinkkiä. 

Ennen kuin peittelet itsesi sänkyyn, käy kipaisemassa kylpyhuoneesta mukaasi pala saippuaa. Kyllä, kuulit oikein!

Uskomuksen mukaan peiton alla oleva saippua voi parantaa yöuniesi laatua huomattavasti. Saippuan uskotaan nimittäin estävän yöllisiä jalkakramppeja, jotka saattavat valvottaa sinua yöstä toiseen. 

Saippuan teho voi perustua tuoksuun

Uskomuksen tueksi asiasta on olemassa myös tutkittua näyttöä. Tohtori Mehmet Oz suositteli omassa televisio-ohjelmassaan hankkimaan kotiinsa laventelisaippuaa levottomien jalkojen oireyhtymän hoitamiseksi. Saippua tulisi sijoittaa peiton alle pohkeitten kohdalle niin, ettei se pääse putoamaan sängystä yön aikana.

– Tiedän tämän kuulostavan hullulta, mutta ihmiset ovat asettaneet niitä lakanoidensa alle. Uskomme, että laventelilla on rentouttava vaikutus, ja siitä saattaa itsestäänkin olla hyötyä, Oz toteaa.

Saippua tulisi vaihtaa uuteen kuukausittain tehon säilyttämiseksi.

Samanlaisiin tuloksiin on päässyt myös kolumnisti Ann Landers, joka kertoo lukuisten ihmisten lähestyneen häntä kiitosten kera. Palautteenantajien mukaan naisen kirjoittama vinkki sänkyyn mukaan otettavasta saippuasta oli poistanut heidän kramppinsa hetkessä.

Se, mihin tämän vinkin teho perustuu, ei ole kuitenkaan tiedossa. Tässä asiassa voikin luottaa ainoastaan muiden kokemuksiin. 

Perinteisen lääketieteen kannattajat eivät kuitenkaan ole tämän vinkin tehosta samaa mieltä. Saippuan sijaan he kehottavat krampeista kärsiviä ihmisiä juomaan riittävästi vettä pitkin päivää sekä venyttelemään.

Jos saippua ei tunnu tehoavan, videolta löydät lisää vinkkejä parempaan uneen. 

2:15

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja