Mainos

Voiko seksittömyys johtaa erektiohäiriöihin?

Erektiohäiriöistä kärsivä mies harrastaa vähemmän seksiä, mutta voisiko vähäinen seksi johtaa erektiohäiriöihin?

WebMD.com -sivusto julkaisi artikkelin tutkimuksesta, jonka mukaan erektiot heikkenevät, jos seksiä ei harrasteta, eli säännöllinen harjoitus pitäisi paikat kunnossa.

Tutkimuksessa seurattiin 989, 50–70-vuotiasta miestä viiden vuoden ajan. Tutkimuksessa selvisi, että miehet, jotka harrastavat seksiä vähemmän kuin kerran viikossa, kärsivät suuremmalla todennäköisyydellä erektio-ongelmista. Mitä vähemmän seksiä, sitä suurempi riski erektiohäiriöille, julisti tutkimus. Säännöllinen, fyysinen treeni piti myös nämä paikat kunnossa pidempään.

Tutkimuksessa ei otettu kantaa masturboinnin vaikutuksiin. Tutkija ja urologi Juha Koskimäki Tampereen yliopistosta kertoo, että masturbointi luultavasti auttaa asiaan. Seksuaalinen aktiivisuus ylläpitää erektioon tarvittavia fysiologisia mekanismeja, kuten paisuvaisen verenkiertoa ja hermosyitä. Peniksen säännöllinen stimulointi estää peniksen sisällä olevien kammioiden arpeutumista. Näihin kammioihin veri pakkautuu erektion aikana.

Monet urologit ovat kuitenkin epäilevällä kannalla. Seksittömyydellä ja erektiohäiriöillä on selvä yhteys, mutta moni tutkija on kuitenkin sitä mieltä, ettei seksittömyys kuitenkaan ole erektiohäiriöiden syy vaan seuraus.

– Yhdyntä on hyväksi, mastirbointi on hyväksi, mutta ajatus siitä, että miehen tulee jatkuvasti harrastaa seksiä estääkseen mahdolliset erektiohäiriöt on kuitenkin hölynpölyä, sanoo asiaan erikoistunut Irwin GoldsteinAlvaradon sairaalan seksuaalilääketieteen osaston johtaja.


Teksti: MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lähde: WebMD.com

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.