Voiko Sebastian Vettel voittaa koskaan mestaruutta Ferrarilla? – "Nykyjohdolla ei"

C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen toteaa Pitstop-ohjelmassa pitävänsä Sebastian Vetteliä yhä erittäin hyvänä kuljettajana. Oikarisen mukaan Vettelin ongelmat johtuvat Ferraristakin.

Oikarisen näkemyksen perusteella tämän kauden tulokset eivät kerro koko totuutta Vettelin ja Lewis Hamiltonin eroista.

 – Vettelin auto ei ole yhtä hyvä kuin Hamiltonin auto. Ainoa tapa saada vastaus olisi laittaa Hamilton ja Vettel ajamaan kilpaa samalla autolla. Tällä hetkellä näyttää, että Hamilton on vahvempi näistä kahdesta kaverista, mutta ei se ero kuitenkaan noin suuri ole, Oikarinen analysoi.


Vettel on viime aikoina joutunut ottamaan riskejä, mikä Oikarisen mukaan korostuu tuloksissa.

– Mennään siihen vaiheeseen kauteen, jolloin Vettel rupeaa tekemään niitä ”kaikki tai ei mitään” -suorituksia, kuten Suzukassa. Rupeaa ottamaan hirveitä riskejä. Osutaan toisiin kuljettajiin. Haetaan sitä kautta (riskeillä) sitä maksimipistemäärää. Suzukassa se ei onnistunut.

Ajovirheillään Vettel on joutunut negatiivisen julkisuuden keskiöön. Oikarisen mukaan se ei kerro totuutta nelinkertaisen maailmanmestarin kokonaiskuvasta.

– Kyllähän kuljettajana Vettel on äärimmäisen hyvä. Eivät mestaruudet tulleet hänelle sillä tavalla, että ne lahjoitettiin hänelle.


Vettel voitti Red Bullilla 2010-13 neljä perättäistä mestaruutta. Sitten alkoi säännöissä hybridiaikakausi, jota Mercedes on dominoinut. Ferrari on ollut takamatkalla.

– Moottoriurheilussa on aina näitä aikakausia, että joku tiimi dominoi. Nyt on ollut Mersun vuoro. Aikoinaan oli Red Bull. Ja sitä ennen oli Ferrari ja muuta. Se on vaan fakta, ettei Ferrarin kaluston vauhti ihan riitä siihen maailmanmestaruustaisteluun, toteaa Oikarinen.

Vettelin sopimus Ferrarin kanssa jatkuu vuoteen 2020. Voittaako Vettel Ferrarilla vielä mestaruuden?

– Mä luulen, että nykyjohdolla ei, arvioi Oikarinen viitaten tallipäällikkö Maurizio Arrivabenen vetämään organisaatioon.


Lue myös:

    Uusimmat