Mainos

Voiko peltipoliisia huijata ajamalla kahdella kaistalla? Poliisi: Teoriassa mahdollista

Poliisin mukaan on teoriassa mahdollista, että ylinopeutta peltipoliisiin täräyttävä kuljettaja voi selvitä sakoitta. Helppoa kameran petkuttaminen ei kuitenkaan ole.

Poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja, ylikomisario Dennis Pasterstein twiittasi keskiviikkona, että maamme teillä on otettu käyttöön lisää automaattisia nopeusvalvontalaitteita. Muun muassa Kehä I:lle on saatu lisävalvontaa.

Pasterstein sai Twitterissä kansalaiselta kysymyksen, mistä poliisi tietää, kummalla kaistalla ylinopeutta ajava auto on oheisessa kuvassa. Pastersteinin mukaan kyseinen tieto tallentuu järjestelmään kuvan ottamisen yhteydessä. Kuvassa "1" tarkoittaa sisempää kaistaa ja "2" ulompaa kaistaa.

– Sekaannuksen mahdollisuutta ei ole, hän twiittasi.

Kuvan yhteydessä käyty keskustelu herätti kysymyksen: voiko peltipoliisia huijata ajamalla kahdella kaistalla (tiellä, jossa on kaksi kaistaa samaan suuntaan)?

MTV Autojen tavoittama Pasterstein kertoo, että juuri oikeaa linjaa ajaessa sakoilta välttyminen voi olla teoriassa mahdollista.

– Tämä on estetty monella eri tavalla, mutta joskus poikkeuksellisesti näin voi käydä, hän kertoo.

Ylikomisarion mukaan järjestelmä voi antaa virheilmoituksen, mikäli tiellä on kaksi samansuuntaista kaistaa ja molemmille puolille upotetut, nopeuden mittaavat silmukat laukeavat täsmälleen samaan aikaan.

Vaikka silmukat on sijoitettu hieman eri kohtiin, ja niiden lähettämät signaalit ovat eri vahvuisia, voi virheilmoituksia joskus tulla. Ajoneuvon nopeus ei silloin Pastersteinin mukaan rekisteröidy järjestelmään.

***

0:21

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.