Mainos

Voiko Helsingin Kisahallin katto sortua? Virasto tyrmää ministeriön arvion

Helsingin kaupungin tilakeskus tyrmää ympäristöministeriön arvion, jonka mukaan Töölön kisahallin katto olisi vaarassa sortua.

Tilakeskuksen kiinteistöpäällikkö Sari Hildén kertoo, että Kisahallissa ei ole todettu ongelmaa rakenteiden kantavuudessa yhdenkään hallissa tehdyn korjaustyön yhteydessä. Ympäristöministeriö listasi maanantain Helsingin Sanomien mukaan kisahallin riskirakennukseksi, koska sen katossa voi olla sama rakenne kuin Jyväskylässä sortuneessa vesitornissa.

Liikuntavirasto korostaa, että esimerkiksi Kisahallin vesikatossa, palkeissa tai teräksessä ei ole havaittu vaurioita tai ruostumista hallin kaarirakenteiden korjausten yhteydessä. Viraston mukaan Kisahallin kattorakenteet ovat kuivassa ja lämpimässä tilassa, ja siksi ne eivät voi kärsiä samanlaisesta korroosiosta, joka aiheutti Jyväskylän vesitornin sortumisen.

Helsingin kaupungin rakennusvalvonta pyysi huhtikuussa selvittämään tiettyjen kiinteistöjen kattorakenteita. Selvitykselle annettiin aikaa marraskuun loppuun 2014 asti. Kyseessä on ennaltaehkäisevä selvitystyö ja Töölön kisahallin kattorakenteita tutkitaan loka-marraskuussa 2014. Liikuntaviraston mukaan teknistä selvitystä tarkempiin toimenpiteisiin ei ole tarvetta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.