Mainos

Voikkaan tehtaan tuotanto päättynyt

UPM ilmoitti kevättalvella Voikkaan tehtaan sulkemisesta osana suurta saneeraussuunnitelmaansa. Huolimatta irtisanottujen tukiohjelmasta sadat entiset työntekijät ovat yhä vailla töitä.

Tuotanto UPM:n Voikkaan paperitehtaalla Kuusankoskella on päättynyt. Valmistus tehtaalla pysäytettiin kesätauolle kesä-heinäkuun vaihteessa, eikä koneita enää käynnistetä. UPM ilmoitti Voikkaan tehtaan lopettamisesta kevättalvella osana suurta saneeraussuunnitelmaansa.

Sadat UPM:n Voikkaan tehtaalta irtisanotut ovat yhä vailla töitä. Yhtiö on kertonut, että 575:stä Voikkaalta irtisanotusta noin 200 on työllistynyt tai työllistymässä.

- Irtisanottujen tueksi tehty Työstä työhön -ohjelma on alkanut lupaavasti. Vähän yli 300 irtisanotun kohtalo on vielä auki, arvioi UPM:n henkilöstöjohtaja Sakari Toivonen.

Irtisanotuista noin 50 on sijoittunut uusiin tehtäviin UPM:n sisällä. Reilut 30 on löytänyt uuden työpaikan konsernin ulkopuolelta.

Jo hiljentyneen Voikkaan tehtaan koneiden purkaminen ja kiinteistön hoito työllistää vuodenvaihteeseen noin 60 ihmistä.

- Voi olla, että useampikin työllistyy yhtiön sisäisesti. Meillä on puuteollisuudessa auki eri paikkakunnilla 50-100 paikkaa, Toivonen sanoi.

Noin 50 voikkaalaisen odotetaan työllistyvän kunnossapitoyhtiö Empowerissa syyskuuhun mennessä. Sopimustilanteesta riippuen Empower saattaa palkata vielä toiset 50 voikkaalaista.

Osana irtisanottujen tukiohjelmaa UPM tarjoaa yrittäjiksi haluaville myös starttirahaa, mutta hakemuksia on tullut vasta muutama. Lisäksi työvoimaa telakoilleen kaipaava Aker Yards houkuttelee voikkaalaisia muuntokoulutukseen.

Toivosen mukaan UPM:n suursaneeraus ei ole oleellisesti vaikuttanut työmotivaatioon yhtiön muissa tuotantolaitoksissa. Kaikkiaan UPM irtisanoo 10:llä eri paikkakunnalla noin 670 työntekijää ja vähentää lähes 1900 eläkejärjestelyillä ja ulkoistamisilla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.