Mainos

VM:n finanssineuvos epäilee BKT:n kasvuennusteita

Finanssineuvos Immo Pohjola valtiovarainministeriöstä pitää mahdollisena, ettei budjettiesityksen pohjana oleva neljän prosentin BKT:n kasvu ole saavutettavissa. Hän korostaa, että kansainväliset suhdanteet ovat heikentyneet tämän vuoden aikana ja vientimarkkinat ovat muuttuneet epävarmoiksi. Valtiovarainministeriö julkistaa suhdannekatsauksensa huomenna.

Kuntaliiton maakuntakierroksella Kotkassa puhunut Pohjola ei kuitenkaan näe julkisen sektorin, niin valtion kuin kuntienkaan taloustilanteen olennaisesti heikkenevän, vaikka BKT kehittyisikin hieman elokuussa ennakoitua hitaammin. Pitemmällä ajanjaksolla Pohjola näkee kansantalouden kasvuodotukset ja -mahdollisuudet hyviksi.

-Hyvän kilpailukyvyn turvin meillä on kaikki edellytykset jatkaa potentiaalituotannon mukaista liki kolmen prosentin kasvua, joka jo riittää alentamaan työttömyyttä. Laman aikana syntynyt kasvukuilu on silti jo lähes kurottu umpeen. Tämän takia olisi olennaista lisätä työmarkkinoiden joustoja ja alentaa verokiilaa, jonka korkeus osaltaan pitää yllä työllistämistä estäviä korkeita kynnyspalkkoja, Pohjola sanoi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.