Mainos

Vladivostokissa tyytymättömyyttä Venäjän hallintoa kohtaan

Venäjän Kaukoidässä Tyynenmeren rannalla sijaitsevassa Vladivostokissa on vallinnut jo useamman vuoden protestimieliala maan nykyhallintoa kohtaan.

Tuhannen kilometrin päässä Tokiosta sijaitsevassa Vladivostokissa näkyy aasialaisvaikutusta yllättävän vähän. Aasialaisinta kaupungissa on ehdottomasti autokanta.

Vastarinnan laukaisivat paikallisille asukkaille elintärkeiden japanilaisautojen tuontitullien huimat korotukset ja tyytymättömyys näkyi myös Yhtenäisen Venäjän murskatappiona joulukuisissa duumanvaaleissa.

Autobisnes on ehdottomasti 600 000 asukkaan kaupungin tärkein elinkeino. Autokaupan harjoittamismahdollisuudet ovat kuitenkin heikentyneet Moskovan tuontiautoille määräämien huimien tullien vuoksi.

Vladivostokilainen Ivan Shkirko on työskennellyt autonkuljettajana jo vuosikymmeniä. Hän ajoi uransa alussa kotimaisia menopelejä mutta siirtyi japanilaisvalmisteisiin heti kun niitä alettiin tuoda maahan.

- Autojen huolto toimi paremmin ja oli halvempaa ennen tuontitullien jyrkkää nousemista. Japanilaisautojen varaosatkin olivat vielä silloin edullisia, toteaa Shkirko.

Alueen muut teollisuudenalat ovat taantuneet, kun taas autojen tuonnilla olisi eniten potentiaalia kehittyä. Yhä useammalla venäläisellä on oma auto ja autojen kysyntä kasvaa edelleen nopeasti.

Tuontitullit aiheuttivat kaupungissa huomattavia protesteja kolmisen vuotta sitten. Monesta paikallisesta tuntuu edelleen, että Moskova vähät välittää Kaukoidässä asuvan väestönsä hyvinvoinnista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.