Mainos

Viuluvirtuoosi Sarah Chang Helsingissä

Viulun ihmelapsena 14 vuotta sitten aloittanut Sarah Chang konsertoi ylihuomenna Helsingin kaupunginorkesterin kanssa Finlandia-talossa. Orkesteria johtaa Mikko Franck. Sarah Chang on nyt 19-vuotias voimakas tulkitsija, jota pidetään yhtenä 1990-luvun suurimpana viulistilöytönä. Aiemminkin Suomessa konsertoinut Chang haluaa jo päästä irti ihmelapsi-maineestaan. Hän korostaa, ettei ole mikään soittokone, vaan jokainen esitys on erilainen. Sarah Chang näkee suurta vaivaa rakentaessaan tulkintojaan.

-Lapsena olin liian nuori ymmärtämään musiikin sisältöä, hän itse arvioi.

Tähän mennessä Sarah Chang on jo ehtinyt soittaa aikamme valovoimaisimpien maestrojen johdolla. Yhteistyökumppaneiden luettelo on vaikuttava; mm. Barenboim, Dutoit, Gergijev, Levine, Maazel, Marriner, Masur, Previn, Rattle ja Slatkin. Eikä tutuksi käyneiden Amerikan ja Euroopan ykkösorkestereiden lista ole yhtään vaatimattomampi.

Philadelphiassa syntyneen Sarah Chang vanhemmat ovat korealaisia. Tyttönen aloitti viuluopinnot nelivuotiaana. 5-vuotiaana hän esiintyi paikallisten orkesterien kanssa ja jo 8-vuotiaana New Yorkin filharmonikkojen solistina. Toissa vuonna Sarah pääsi sekä ylioppilaaksi New Jerseyssä että valmistui Juilliardin musiikkikorkeakoulun pre-college -linjalta.

Jo nyt Chang on voittanut useita kansainvälisiä palkintoja, niiden joukossa mm: Young Artist of the Year 1993 (Gramophone), Debut Award 1993 (Royal Philharmonic Society of Music), Newcomer of the Year 1994 (International Classical Music Awards) sekä yksi maailman arvostetuimmista musiikkipalkinnoista Avery Fisher Prize 1999.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.