Mainos

Viulut soivat Helsingissä -Suomesta oppia ulkomaille

Satakunta jousisoittajaa viidestätoista maasta tutustuu parhaillaan Helsingissä suomalaiseen musiikkikasvatukseen.

Alan ammattilaiset perehtyvät opetusmetodiin, joka on nostanut Viuluviikarit ja Helsingin juniorijouset maailmanmaineeseen. Demonstraatioita ja mestarikursseja vetävät mm. Géza, Csaba ja Réka Szilvay sekä Pekka ja Jaakko Kuusisto.

30 vuotta sitten syntynyt ja vuosien varrella jalostunut Colourstrings on perinteistä jousisoitinopetusta lapsikeskeisempi metodi, jossa instrumentti pyritään alistamaan lapsen vaatimuksiin eikä päinvastoin.

Itä-Helsingin Musiikkiopiston rehtori Géza Szilvay selvittää miten musiikinopettajista kasvatetaan hyviä pedagogeja. -Se on vaikea kysymys. Opettajan pitäisi tietää psykologian lisäksi kaikki, miksi opetetaan, miten opetetaan. Tämä on musiikkiakatemioille suuri velvollisuus nyt ottaa todella oikein vakavasti se, että opettajia pitäisi opettaa. Ei riitä että olet hyvä soittaja.

Hyvältä opettajalta vaaditaan viulunsoiton opettaja Clive Morganin mielestä ensinnäkin rakkautta lapsiin ja tajua siitä, mitä lapset tietävät jo valmiiksi, ja mitä he voivat antaa puolestaan opettajalle. -Silloin osaat reagoida oikein. Se on tärkeintä, Morgan uskoo. Nuoren viulistin, Miina Rantalan mielestä paras opettaja on: -Just sellanen niin kun Géza on. Temperamenttinen, osaa hyvin opettaa eikä oo liian sellanen lössö, että ei sano.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.