Vistbacka: Halmetta käytettiin hyväksi

Perussuomalaisten kansanedustaja Raimo Vistbacka kertoo järkyttyneensä Tony Halmeen kuolemasta. Vistbacka sai tiedon Halmeen kuolemasta kännykkäänsä tekstiviestinä lomamatkalleen.

-En tällästä loppua ollut odottanut. Hänellä oli monia vaivoja ja sairauksia, mutta tällaista ei osannut odottaa, kommentoi Vistbacka MTV3:n uutisille.

Tony Halmeen nousemista eduskuntaa Vistbacka pitää merkittävänä perussuomalaisten puolueelle.

-Se oli merkittävä tapahtuma, koska eduskuntaryhmästämme tuli kolmijäseninen ja sen kautta saatiin omia asioita enemmän julki.

Raimo Vistbacka muistelee Tony Halmeen eduskuntauran alkua lämmöllä.

-Hän oli erittäin avoin ja valmis oppimaan uutta. Hän oli tunnollinen, ja paneutui annettuihin tehtäviin tosissaan.

Esimerkiksi Vistbacka nostaa ryhmäpuheenvuorojen valmistelun, jonka Tony Halme hoiti huolella.

-Erityisen tärkeä hänelle oli veteraanien asia. Se piti saada mukaan puheenvuoroon kuin puheenvuoroon tavalla taikka toiselle. Hän oli todella isänmaallinen henkilö ja halusi tuoda esiin kiitollisuutensa kotirintamanaisille ja sotaveteraaneille, kertoo Vistbacka.

Tony Halmeen jäätyä sairaseläkkeelle eduskunnasta yhteydet Vistabackan ja Halmeen välillä luonnollisesti vähenivät.

-Silloin tällöin olimme yhteyksissä ihan kuulumisten vaihtamisen merkeissä, kertoo Vistbacka.

Raimo Vistbacka on pahoillaan siitä, että Tony Halmeen elämän surullisiakin käänteitä seurattiin lehdistössä kovin tarkasti. Vistbackan mukaan lööppejä tehtiin pienistäkin asioista.

-Joskus on tuntunut siltä, että häntä on saatettu jopa vähän käyttää hyväksikin niissä tilanteissa, muistelee Vistbacka.

Paitsi ahkeruus ja asioihin paneutuminen, myös nöyryys leimasi Tony Halmeen eduskuntatyöskentelyä kertoo Raimo Vistbacka, joka opasti Halmetta eduskuntauran alkuun.

-Mieleeni on lähtemättömästi jäänyt se, kuinka monet edustajakollegat hakivat häntä tapaamaan omia vieraitaan, antamaan nimikirjoituksen ja sanomaan muutaman sanan. Tony Halme ei koskaan kieltäytynyt näistä pyynnöistä. Ei, vaikka pyytäjänä olisi ollut Halmetta julkisesti arvostellut toisen puolueen edustaja.

-Tämä on minusta osoitus hänen luonteensa nöyryydestä ja avoimuudesta, summaa Vistbacka Halmeen parhaita puolia.

Lue myös:

    Uusimmat