Mainos

Visalla maksamiseen internetissä tunnistusjärjestelmä

Visalla maksamiseen tulee internetissä tunnistusjärjestelmä, mikä tarkoittaa verkkopankkitunnustuksia tai erillisiä salasanoja. Tunnistusjärjestelmän ottavat käyttööön Luottokunta, Nordea, Sampo Pankki ja myöhemmin myös Osuuspankit. Palvelu otetaan käyttöön maailmanlaajuisesti.

Visa

Verkkopankkitunnukset tai erilliset salasanat tulevat mukaan myös internetissä tapahtuvaan maksamiseen silloin, kun kuluttaja käyttää Visa-korttia. Tunnistusjärjestelmän ottavat yhdessä käyttöön Luottokunta sekä Nordea, Sampo Pankki ja myöhemmin myös Osuuspankit.

Ostaminen internet-kaupoissa tapahtuu kuten ennenkin, mutta verkkopankkitunnusten tai erillisen salasanan käyttäminen vastaa kortinhaltijan allekirjoitusta ja tehty maksu sitoo kortinhaltijaa. Tunnistustiedot eivät Luottokunnan mukaan välity kauppapaikkaan, sillä kauppa saa ainoastaan tiedon onnistuneesta maksusta.

Luottokunnan toimitusjohtajan Heikki Kapasen mukaan verkkokaupan kasvun painopiste on kotimaassa, sillä suomalaiset ovat jo vuosia asioineet ulkomaisessa verkkokaupassa. Tunnistusjärjestelmän nimi on Verified by Visa, ja palvelua otetaan parhaillaan käyttöön maailmanlaajuisesti. Suomalaisia verkkokauppoja on mukana noin 90, joiden lisäksi loka-marraskuun aikana kauppojen määrän odotetaan kasvavan noin 200:aan.

Palvelua voivat käyttää Visa ja Visa Electron -korttien haltijat internetissä tapahtuvaan maksamiseen. Vastaava todentamispalvelu avataan Eurocard- ja MasterCard-kortinhaltijoille vuoden 2004 aikana. Visa-korttien käyttö maksuvälineenä Suomessa on Luottokunnan mukaan kasvanut vuoden alusta 15 prosenttia. Visalla maksamisen ennakoidaan tänä vuonna ylittävän kolme miljardia euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.