Mainos

Visailut paljastavat hataran yleissivistyksen

Haluatko miljonääriksi? Älä ihmeessä halua, jos et mistään mitään tiedä. Ainakin Yhdysvalloissa ja Britanniassa miljonääriksi haluamisesta saattaa joskus seurata pelkästään päätyminen naurunalaiseksi.

Yhdysvalloissa ja Britanniassa pyörii radiossa ja tv:ssä lukuisia visailuohjelmia. Jotkin niissä annetusta vastauksista pistävät ihmettelemään, miten kyseinen henkilö on ikinä voinut saada päähänsä osallistua tietokilpailuun.

Esimerkiksi: mitä tapahtui Dallasissa 22. marraskuuta vuonna 1963?

-En tiedä, en niihin aikoihin vielä katsonut Dallasin jaksoja.

Joku siis pystyy sotkemaan keskenään jopa John F. Kennedyn ja J.R. Ewingin. Entä kenen amerikkalaisen näyttelijän kanssa Nicole Kidman on naimissa?

-Forrest Gumpin.

No niin sitä pitää. Mutta missä maassa on Mount Everest?

-Ööö.... eihän se Skotlannissa ole, eihän?

No ei, Mount Everest ei todellakaan ole Skotlannissa. Entäpä mikä on se elokuva, jossa Bob Hoskins näyttelee ja jolla on sama nimi kuin Leonardo da Vincin maalauksella?

-Kuka viritti ansan, Roger Rabbit?

Leonardo Da Vinci siis maalasi jäniksiäkin. Mutta mikä oli se eurooppalainen kaupunki, jossa ensimmäinen oopperatalo aloitti toimintansa?

-Sydney.

Erinomaisen hyvä vastaus. Mitä nyt maanosa meni tällä kertaa pieleen. Entäpä kuinka kauan kesti Egyptin ja Israelin välillä käyty kuuden päivän sota?

-Tuota... öööö...(pitkä miettimistauko)...14 päivää!

Ja lisää sotaa: missä liittoutuneiden joukot nousivat maihin 6. kesäkuuta vuonna 1944?

-Pearl Harborissa.

Voi tätä yleistiedon juhlaa. Mikä sitten on Intian rahayksikkö?

-Ramadan.

Tämä vastaus kai tarkoittaa sitä, että muslimit paastoavat rupian aikana.

Ketä viidakossa viihtyvää, erittäin niukasti pukeutuvaa hahmoa Johnny Weissmuller esitti valkokankaalla? Tällä kertaa vastaus pamahti kuin apteekin hyllyltä:

-Jeesusta.

Voi herran pieksut tätäkin tietonikkaria. Kyseinen älyn jättiläinen lienee sitä mieltä, että juuri Weissmuller on valkokankaan ainoa oikea Jeesus.

Huipputietäjän suosikkielokuvia ovat ilmeisesti Jeesus ja valkoinen nainen, Jeesuksen salainen aarre, Jeesus suurkaupungissa, Jeesus ja amatsonit, Jeesus ja leopardinainen sekä Jeesus ja nainen merestä.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.