Mainos

Visa ja Mastercard oikeuteen USA:ssa

Yhdysvaltojen suurimmat luottokorttiyhtiöt Visa ja Mastercard joutuvat vastaamaan monopolisyytteisiin. Tänään Yhdysvalloissa alkaneessa oikeudenkäynnissä maan kahta suurinta luottokorttiyhtiötä syytetään siitä, että niiden pankkien kanssa solmimat sopimukset rajoittavat selkeästi vapaata kilpailua.

Luottokorttitunnuksia

Visa ja Mastercard pitävät hallussaan 75 prosenttia maan luottokorttimarkkinoista. Niiden kanssa kilpailevat American Express ja Discovery ovat sanoneet, että ne eivät pääse tarjoamaan omia tuotteitaan pankkiasiakkaille, koska Visan tai Mastercardin sopimukset kieltävät pankkeja tarjoamasta muiden yhtiöiden luottokortteja asiakkailleen. American Expressin markkinaosuus on nykyisin noin 17 prosenttia.

Yhdysvaltain oikeusministeriön mukaan Visan ja Mastercardin menettely rajoittaa kuluttajien valinnanvaraa ja hidastaa alan teknistä kehitystä. Syytteessä olevat luottoyhtiöt sanovat, että syyte on perätön, koska kuluttajilla on mahdollisuus saada halutessaan luottokortti muualtakin kuin pankistaan. Syyte nostettiin vuonna 1998 ja oikeudenkäynnistä odotetaan pitkää.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.