Mainos

Virve-viranomaisverkkoa kiirehditään Uudellamaalla

Viranomaisten väliseksi viestijärjestelmäksi tarkoitetun Virve-verkon käyttöönottoa pääkaupunkiseudulla ja Helsingissä kiirehditään.

-Valtion tulisi myöntää Virve-järjestelmän käyttöönottoon tarvittava lisärahoitusosuus, painottaa sosiaalineuvos Arto Alanko, joka toimii Uudenmaan sosiaali- ja terveydenhuollon alueellisen Virve-työryhmän puheenjohtajana.
Virve-verkon etuina ovat mm. linjojen tukkeutumattomuus, viestiliikenteen pysyminen salaisena sekä eri viranomaisten väliset puheryhmät.

Alanko viittaa viestilinjojen tukkeutumiseen äskeisen Myyrmäen suuronnettomuuden aikana. Lisäksi tieto potilaiden suuresta määrästä saatiin välitetyksi sairaaloihin verraten myöhään. Kaikesta huolimatta Myyrmäen tapauksessa pelastustyöt hoidettiin Alangon mielestä nykyiselläkin viestintäkalustolla hyvin.

Virve-verkkoa on kehitetty sisäministeriössä liki 15 vuotta, ja tällä haavaa ollaan toteuttamis- ja käyttöönottovaiheessa.

Alanko huomauttaa myös, että päätös Uudenmaan hätäkeskuksen sijoituksesta pitäisi tehdä mahdollisimman nopeasti. Hän toivoo, että uuteen järjestelmään voitaisiin siirtyä jo ennen kaavailtua vuotta 2005.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.