Mainos

Virus tyhjentää rikkaiden pankkitilejä

Uusi tietokonevirus tyhjentää pankkitilin automaattisesti, kertoo ruotsalainen uutistoimisto TT. Tietokoneviruksen avulla on viety noin 62 miljoonaa euroa 60 pankista eripuolilta Eurooppaa.

Tietoturva-analyytikkojen mukaan virus on troijalaisista kehitelty versio, joka pystyy siirtämään rahat automaattisesti tililtä toiselle.

Toisin kuin monet muut virukset, tämä troijalainen valikoi uhrinsa: se iskee vain rikkaiden ihmisten ja yritysten tileille. TT:n tietojen mukaan virus on vienyt rahaa 168 yksityishenkilön tileiltä. Enimmillään yhdeltä tililtä on siirretty yli 100 000 euron arvosta varoja.

Tietoturvayhtiö McAfee ei paljasta viruksen kohteeksi joutuneita pankkeja. TT:n haastatattelema McAfeen edustaja vahvistaa kuitenkin, että joukossa on yksi pohjoismainen pankki, jolla on toimintaa Ruotsissa.

Virus leviää joko sähköpostin välityksellä tai niin, että kävijä on huijattu sivulle, joka näyttää aivan verkkopankin sivulta. Kun valeverkkopankkiin kirjautuu, tulee ruudulle teksti odota. Tällä aikaa virus iskee tilille ja siirtää rahat.

Virus kykenee myös tekemään valetiliotteen, jottei rahojen siirtoa heti huomattaisi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.