Mainos

Virus levinnyt jo Suomeenkin

Ärhäkkä perjantaina löydetty Melissa-virus on levinnyt jo Suomeen. Tarkkoja lukuja Euroopan tartuntamääristä ei ollut vielä aamupäivällä.

Suomalaisen virustentorjunta- ja salausohjelmistojen valmistajan Data Fellowsin tutkimuspäällikkö Mikko Hyppönen kertoo saaneensa muutamia raportteja tapauksista, jotka ovat suomalaisissa isoissa yrityksissä parhaillaan käynnissä. Hyppönen olettaa, että virus ei tule olemaan yhtä iso ongelma Euroopassa kuin mitä se oli perjantaina USA:ssa.

Melissan torjumiseksi pitää päivittää virustentorjuntaohjelmat. Asiat ovat kunnossa, jos päivitys on tehty perjantain jälkeen. Käytännössä kaikkiin virustorjuntaohjelmiin löytyy päivitys, joka tunnistaa Melissan ja poistaa sen. Virus tunnetaan nimellä W97M/Melissa, ja se levisi maailmanlaajuiseksi vain muutaman tunnin kuluttua sen löytämisestä - nopeammin kuin mikään muu virus. Käytännössä suurin haitta viruksesta on se, että se tukkii firmojen sähköpostipalvelimen. Toinen haitta on se, että virus muokkaa käyttäjän dokumentteja.

Melissa levisi alkuaan Internet-keskusteluryhmässä nimeltä alt.sex. Virus lähetettiin ryhmään tiedostossa LIST.DOC, joka sisälsi pornoaiheisten web-palvelimien salasanoja. Kun käyttäjät imuroivat tiedoston ja avasivat sen Microsoft Wordissä, tiedoston sisältämä makro käynnistyi ja lähetti sähköpostilla LIST.DOC-tiedoston 50:lle käyttäjän osoiteluettelossa olevalle henkilölle. Sähköpostin teksti alkoi "Here is that document you asked for... don't show anyone else ;-)".
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.