Viru-keskuksen isäntä voitti laajennuskiistan

Tallinnan kaupunki on jarruttanut Viru-keskuksen laajennusta, vaikka se sisältyy jo vuonna 1999 voimaan tulleeseen asemakaaavan.

Tallinnan Viru-keskusta isännöivä SRV Pontos -yhtiö on voittanut pitkäksi venyneen kiistan keskuksen laajennuksesta.

Viron korkein oikeus tuomitsi tänään laittomaksi Tallinnan kaupungin toiminnan, kun se on jarruttanut Virun pojaksi nimetyn laajennushankkeen rakennuslupaa. Samalle kannalle on aiemmin asettunut kaksi alempaa oikeusastetta.

Toimitusjohtaja Yrjö Vanhasen mielestä SRV Pontos joutui jupakassa poliittisen populismin uhriksi. Yhtiön tiedotteessa Vanhanen toivoo, että asiassa päästään nyt viimein rakentaviin ratkaisuihin.

-Lakien pitäisi koskea yhtä lailla niin rakentajia kuin kaupunginvaltuustoa, hän näpäyttää.

Viru-keskuksen kiistelty laajennusosa sisältyy asemakaavaan, joka on ollut voimassa jo vuodesta 1999. Keskuksen muiden osien valmistuttua Tallinnan kaupunki kieltäytyi kuitenkin myöntämästä sille rakennuslupaa. Kaupunki on viivyttänyt päätöstä asiassa myös teettämällä siitä useita uusia selvityksiä. Laajennusta on vastustettu varsinkin siksi, että se lohkaisisi osan Viru-keskuksen viereisestä Tammsaaren puistosta.

SRV Pontos laskee menettäneensä jupakan vuoksi miljoonien kruunujen tulot. Tallinnan kaupunginvaltuustossa pitää valtaa viime parlamenttivaaleissa oppositioon joutunut Viron keskustapuolue.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat