Mainos

Viru-aukion rakennustyöt alkavat huhtikuussa

Viron tähän asti suurin rakennushanke alkaa huhtikuussa, kun Viru hotellin edustalla olevalle Viru-aukiolle aletaan rakentaa mm. ostoskeskusta. Rakennustyö kestää kaksi vuotta ja maksaa noin 45 miljoonaa euroa.

Viru-aukion rakennushankkeeseen kuuluvat myös toimisto-, asuin- ja kulttuurirakennukset, mutta ne valmistuvat muuta aukiota myöhemmin.

Viru-aukion hankkeen takana on suomalainen SRV-Viitoset, joka omistaa tytäryhtiöidensä kautta 80 prosenttia hankkeen toteuttavasta yhtiöstä, toinen omistaja on virolainen rakennusliike Merko.

Kaikkiaan myymäläpintaa rakennetaan yli 25 000 neliötä ja liikkeitä on uuteen keskukseen tulossa yli 70. Suurin alustava tilavaraus on 6500 neliötä. Ostoskeskuksen alakertaan tulee Tallinnan kaupungin bussiterminaali.

Tallinnan kaupunki järjestää Viru keskukseksi nimitetyn hankkeen valmistumisen yhteydessä uudelleen keskustan linja-autopysäkit. Osa keskitetään uuden keskuksen ympärille ja osa maanalaiseen bussiterminaaliin. Viru keskuksesta onkin kaupungin tuella tulossa Tallinnan tärkein julkisen liikenteen solmukohta.

Viru keskus ei ole Tallinnan ainoa ostoskeskushanke. Esimerkiksi SOK suunnittelee uutta Prismaa nykyisen Mustamäen torin alueelle ja myös Kesko on tuomassa Citymarketteja Tallinnaan.

Ostoskeskuksille on asiakaspohjaa, sillä vaurastuneet virolaiskuluttajat ovat joukolla siirtyneet toreilta markettien asiakkaiksi ja yleinen suuntaus tuntuu Virossa olevan kauppojen keskittyminen suuriin ostoskeskuksiin.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.