Virtuaaliasiamies Keijo neuvoo yrittäjiä Facebookissa

Turun Seudun Kehittämiskeskus lanseeraa tänään uuden nettipalvelun yrittäjille ja yrittäjiksi aikoville.

Virtuaalinen elinkeinoasiamies Keijo vastaa kysymyksiin Facebookissa. Keijo antaa neuvoja myös henkilökohtaisesti Facebookin sähköpostilla.

Varma vastaus vuorokaudessa

Virtuaali-Keijo lupaa vastata asiakkaiden kysymyksiin vuorokaudessa. "Keijona" toimivat Turun Seudun Kehittämiskeskuksen Seudullisen Yrityspalvelukeskus Potkurin työntekijät.

Palvelu on ollut koekäytössä kuukauden ja palaute on ollut varsin myönteistä.

– Ihmiset ovat olleet ideasta suorastaan haltioissaan. Palvelusta on oltu kiinnostuneita myös muualla Suomessa. Onkin Suomen kilpailukyvyn kannalta hyvä asia, että saadaan annetuksi yritysneuvontaa mahdollisimman hyvin ja laajalti, Turun elinkeinojohtaja ja Turun seudun kehittämiskeskuksen johtaja Kalle Euro kertoo.

Virtuaali-Keijo on saanut huomiota myös Suomen rajojen ulkopuolella.

– Olimme vastikään Kiinassa ystävyyskaupunkivierailulla. Sielläkin palvelua pidettiin kekseliäänä ja uudenlaisena nimenomaan julkisella sektorilla.

Yrityksen perustamisasiat kiinnostavat

Toistaiseksi kyselijöitä ovat kiinnostaneet erityisesti yrityksen perustamiseen liittyvät tiedot.

– Ihmiset miettivät tällä hetkellä hyvin paljon yrityksen perustamista varsinkin Turun seudulla. Meiltä on kysytty muun muassa siitä, mistä löytyy esimerkiksi yrittämisen aloittamiseen liittyviä asiakirjoja. Ei-julkisella osastolla on kysytty myös sijoittautumiseen liittyvistä asioista.

Keijo on saanut paljon kyselyjä myös naisyrittäjiltä. Toisaalta naisyrittäjät ja -yrittäjiksi haluavat jakavat paljon tietoa myös keskenään.

– Naiset tuntuvat olevan toisilleen vertaistukena enemmän kuin miesyrittäjät. Yrityksen perustaminen on suuri harppaus elämässä, ja on hienoa, että naiset pohtivat yhdessä, miten yritys kannattaisi käynnistää.

Edullinen nettiprojekti

Turussa liikkuu huhu, että virtuaalinen elinkeinoasiamies on rakennettu nettiin suurella rahalla.

Kalle Euro kertoo, että todellisuudessa sivustosta ja Keijon ilmeestä on maksettu vain noin 2 500 euroa.

– Kaikki muu on tehty ja tehdään itse. Tuote on siis varsin edullinen.

Tutustu virtuaaliseen elinkeinoasiamies Keijoon tästä.

Lue myös:

    Uusimmat