Virtanen: Kemijärveläisille löytyy töitä

Uuden työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikö luottaa Pohjois-Suomeen syntyvän jatkossa uusia työpaikkoja.

Työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikkö Erkki Virtanen kertoo MTV:n Huomenta Suomessa, että Suomen kansan vauraus on kasvanut viime vuosina. Eri asia on hänen mukaansa se, miten vauraus jakaantuu.

Hän ymmärtää myös Storan Enson päätöksen sulkea Kemijärven tehdas.

- Globaali pörssiyhtiö pyrkii koko ajan tekemaan omistajilleen parasta mahdollista lisäarvoa sekä omistuksen kasvun että osinkojen kautta. Silloin kuin on tämmöisiä vaikeita aikoja, niin huonommasta päästä, tuottoisiakin, tehtaita pannaan kiinni.

- Suuriin yhtiöihin pätevät pörssiyhtiölait. Yhtiön hallitus päättää. Valtiolla ei ole hallitukseen minkäänlaista enemmistöä tai vähemmistöä. Hallituksessa voi olla yksi tai kaksi ihmistä, joiden voidaan ajatella olevan valtion edustajia, mutta he ovat siellä nimenomaan tekemässä lisäarvoa kaikille omistajille, ei yhden omistajan tahdon mukaisesti.

Virtanen painottaa, että hän ei puhu poliitikasta, vaan pörssilainsäädännöstä. Toimivalta on yhtiön hallituksella.

Suomessa on käynnissä rakennemuutos.

- Rakennemuutos on sitä, että, toimialoilta toisille siirtyy tuotantoa ja tuottamattomia laitoksia lakkautetaan. Valtiovallan toimijoiden pitää löytää, jos mahdollista, pehmennyksiä ja mahdollisesti uutta tuotantoa. Tyyppiesimerkki on vaikka itäinen Lappi: sinne on syntymässä erittäin erittäin suuria kaivoksia, jotka työllistää monin verroin enemmän kuin mitä Kemijärven sellutehdas.

Työllisyyskehitys on kansliapäällikön mukaan erittäin positiivista.

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat