Mainos

Virrankoski arvostelee poliitikkojen Venäjä-osaamista

Keskustan europarlamentaarikko Kyösti Virrankoski arvostelee suomalaispoliitikkojen Venäjä-osaamista. Hän sanoo sanomalehti Ilkan haastattelussa, että jäsenyys EU:ssa siirsi painopisteen länteen. Samalla suhteita Venäjään on laiminlyöty.

Virrankoski korostaa, että Suomen geopoliittinen asema ei miksikään muutu. Siksi hyvät ja asialliset itäsuhteet ovat elintärkeitä.

Virrankoski pitää pitkään väännettyä puutullikiistaa oivallisena esimerkkinä Venäjä-osaamisen heikkenemisestä. Hänen mielestään kyse ei ole irrallisesta tapahtumasta vaan isommasta kokonaisuudesta.

- Puutullikysymys pitää nähdä osana Venäjän kokonaisvaltaista ulkopolitiikkaa, johon perinteisesti kytketään muun muassa talouspolitiikka, eikä sitä ainakaan alkuvaiheessa näin oivallettu. Ongelman takana on todennäköisesti viestiä, joka olisi pitänyt ajoissa lukea, hän huomauttaa.

Ajattelutapa itänaapurissa ei ole Virrankosken mukaan muuttunut, vaikka Neuvostoliitto hajosi ja tilalle tuli Venäjä. Lausunnot siitä, että Venäjän tulisi ymmärtää Suomen tilanne, osoittavat hänen mielestään itänaapurin ulkopolitiikan väheksymistä. Venäjän toimet Georgiassa olivat Virrankosken mielestä jopa ennustettavissa.

Virrankoski ei asetu enää ehdolle ensi kesän eurovaaleissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.