Mainos

Virosta löytyi huumelaboratorio

Viron poliisi on puolen vuoden seurannan jälkeen löytänyt maassa toimivan huumelaboratorion. Epäilyjä laboratorion olemassaolosta on liikkunut jo vuodesta 1996, jolloin amfetamiinia ja sen lähiaineita alkoi virrata runsaasti mm. Suomen pimeille markkinoille.

Poliisin kaksipäiväinen seuranta päättyi keskiviikkoaamuna tehtyyn rynnäkköön. Poliisi kertoi tänään, että laboratoriosta löytyi valmista amfetamiinin lähisukulaista metamfetamiinia seitsemän kiloa. Aine oli valmistettu yön aikana. Lisäksi täydellisestä laboratoriosta löytyi sata litraa metamfetamiinin valmistukseen tarvittavia kemikaaleja ja kolme litraa vielä nestemäisessä muodossa olevaa metamfetamiinia.

Laboratorio sijaitsi yksinäisessä huvilassa Raplamaalla viitisenkymmentä kilometriä Tallinnasta etelään. Lähimpään taloon laboratoriosta oli matkaa useita kilometrejä. Operaation osallistui kaikkiaan parikymmentä poliisia. Huumerikollisuus on ollut Virossa nopeassa nousussa. Viime vuonna poliisi rekisteröi 297 huumerikosta ja lähes 500 huumeiden hallussapitotapausta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.