Mainos

Virosta huumeita kuskanneelle liigalle syytteet Kuusamossa

Neljä miestä on saanut syytteet törkeästä huumausainerikoksesta Kuusamon käräjäoikeudessa. Syytteiden mukaan Virosta tuotiin Suomeen viime vuoden tammi-elokuussa yhteensä 6,5 kiloa amfetamiinia. Huumausaineiden katukauppahinta on ollut tapahtumahetkellä noin 260 000 euroa.

Syyttäjän mukaan päätekijäksi epäilty hankki, kuljetutti maahan, piti hallussaan ja myi huumausaineet. Miehen epäillään ostaneen amfetamiinin Virosta paikalliselta mieheltä kolmessa eri erässä.

Tulliviranomaiset takavarikoivat huumelastin lähes kokonaan. Lastista ehdittiin kaupata alle kilo.

Yhtä liigan jäsenistä epäillään huumausaineen välittäjäksi. Syytteen mukaan hän järjesti päätekijän ja amfetamiinin myyjien välisen tapaamisen Virossa. Lisäksi hänen epäillään välittäneen tietoja ja rahaa ostajan ja myyjien välillä.

Kahden muun tekijän epäillään järjestäneen huumeiden kuljetukset Virosta Kuusamoon.

Huumerahaa pikavipeillä?

Syytettynä on myös viides mies, jolle vaaditaan tuomiota avuannosta törkeään huumausainerikokseen. Syytteen mukaan hän edisti vajaan viiden kilon amfetamiinierän hankkimista Virosta Suomeen. Hänen epäillään muun muassa ottaneen 6000 euron suuruisen pankkilainan ja antaneen rahat päätekijälle.

Syytteen mukaan hän salli epäillyn päätekijän hakea nimellään lisää pankkilainoja ja pikavippejä. Miehen epäillään saaneen pankkilainoista ja pikavipeistä itselleen noin kolmasosan.

Syyttäjän mukaan hän antoi myös pankkitilinsä päätekijäksi uskotun käyttöön. Syyttäjän mukaan pankkitilille kertyi muutamassa kuukaudessa varoja yli 30 000 euroa.

Jutun käsittelyyn on varattu Kuusamon käräjäoikeudessa kolme päivää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.