Mainos

Virossa viisi kertaa enemmän viinakauppoja kuin Suomessa

Virolaiset juovat Postimees-lehdessä julkaistun tuoreen tutkimuksen mukaan yhtä paljon alkoholia henkeä kohti, kuin suomalaisetkin. Mahdollisuus olisi paljon suurempiin lukuihin.

Virossa juotiin eniten viime vuonna olutta. Sitä kului henkeä kohti vuodessa 76 litraa. Väkeviä alkoholijuomia kului 9,6 litraa. Kasvua on hieman edellisvuosiin verrattuna. Suomessa vastaava väkevien luku on 10,1 litraa.

Samoin kuin Suomessa, Virossakin kasvaa viinien ja mietojen alkoholijuomien kulutus. Viiniä kului etelänaapurissa viime vuonna 9,4 litraa asukasta kohti.

Viranomaisten mukaan suurin osa virolaisista saa halutessaan alkoholia alle kymmenessä minuutissa kotiovelta lähdettyään.

Kauppoja piisaa

Postimehen nettilehden kuluttajasivujen mukaan maassa riittää viinakauppoja hyvinkin yli sen kuuluisan oman tarpeen.

Suomessa on noin 350 Alkoa. Virossa väkevää alkoholia myyviä kauppoja on yli 2500. Suomessa on 100 000 asukasta kohti lehden laskelmien mukaan kuusi, ja Ruotsissa neljä viinakauppaa. Virossa vastaava luku on 195.

Viron päihdeasiantuntijoiden mukaan pohjoismaiset kollegat ovat kertoneet, että jos alkoholipolitiikka olisi yhtä vapaata, kuin Virossa, ihmiset olisivat juoneet jo itsensä hengiltä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.