Mainos

Virossa varaudutaan myrskytuhoihin

Pärnussa vesi ylitti illalla tulvarajan, mutta tilanne näyttää rauhoittuneen. Etelä-Viron pelastuslaitos on kehottanut ihmisiä välttämään liikkumista ulkona.

Ruotsissa riehunut talvimyrsky on edennyt illalla Viron rannikolle, jossa on varauduttu tulviin ja myrskyvahinkoihin.

Pärnussa vesi nousi rantakaduille ja muutamien talojen asukkaat jouduttiin evakuoimaan. Iltakymmenen jälkeen tilanne näytti rauhoittuvan, kun veden nousu pysähtyi.

Enimmillään vesi kävi illan aikana lähes 175 senttiä tavanomaisen tason yläpuolella, kun tulvaraja Pärnussa on 160 senttiä. Pärnumaan kriisikeskus varoitti aiemmin, että vesi voisi yön aikana nousta jopa kaksi metriä normaalia ylemmäksi.

Pärnuun oli perustettu kolme kokoontumispaikkaa siltä varalta, että tulvan takia joudutaan evakuoimaan enemmänkin ihmisiä.

Etelä-Viron pelastuskeskus kehotti ihmisiä välttämään ulkona liikkumista ja varautumaan sähkökatkoihin sekä sulkemaan ovet ja ikkunat.

Tuulen nopeuden ennustetaan kiihtyvän yöllä puuskittain jopa 35 metriin sekunnissa. Ennusteiden mukaan merivesi on myös Tallinnassa nousemassa hieman tulvarajan yläpuolelle.

Tammikuussa 2005 myrskytuulet ja tulvat aiheuttivat Pärnun seudulla sekä Saarenmaalla ja Haapsalussa kymmenien miljoonien eurojen vahingot. Silloin vesi nousi Pärnussa lähes kolme metriä tavallista ylemmäksi.

(MTV3-STT-BNS)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.