Mainos

Virossa puidaan yhä hallituksen salkkujakoa

Kiista ulkoministerin salkusta hiertää yhä Viron hallitusneuvotteluja. Salkkua tavoittelevat puolueet ovat saaneet pääministeriltä uuden ehdotuksen, johon puolueet ottanevat kantaa viikonloppuna.

Virossa hallitusneuvotteluja käyvät puolueet pohtivat, miten suhtautua reformipuolueen uuteen tarjoukseen ministerien salkkujaosta. Pääministeri Andrus Ansip teki uuden ehdotuksen myöhään eilisiltan sen jälkeen, kun kiista ulkoministerin salkusta oli keskeyttänyt hallitusneuvottelut.

Ulkoministerin paikkaa vaativat molemmat oikeistopuolueet eli reformi ja Isänmaan ja Res Publican liitto. IRL:n johtajan Mart Laarin mukaan uusi tarjous on entistä parempi, vaikka lehtitietojen mukaan IRL:lle ei edelleenkään ole luvassa ulkoministerin paikkaa.

IRL aikoo päättää kantansa Ansipin esitykseen vasta sunnuntaina, vaikka reformipuolue olisi halunnut vastauksia jo perjantaiksi.

IRL:n lisäksi Ansipin tarjoukseen ovat tyytymättömiä vihreät. Puolue uhkaa vetäytyä koko hallitusneuvotteluista, ellei saa muuta kuin alueministerin salkun.

Ansip matkustaa EU:n Rooman-sopimusten 50-vuotisjuhlaan Berliiniin tänään iltapäivällä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.