Mainos

Virossa paljastui rikosvyyhti – kohteena suomalaismiehet

Virossa on paljastunut laaja rikosvyyhti, jossa suomalaisia miehiä on huumattu ja heidän rahansa on ryöstetty. Liigaa johti kaksi yli 50 vuotiasta naista.

Tallinnan poliisin huume -ja järjestäytyneen rikollisuuden tutkintajohtaja Leho Laur kertoo, että vyyhti alkoi purkautua vuoden 2013 alussa.

– Saimme useita ilmoituksia uhreilta, jotka olivat joutuneet rikoksen uhreiksi. He eivät muistaneet illan ja yön tapahtumista mitään, mutta huomasivat aamulla, että rahat olivat kadonneet tililtä.

– Yli 90 prosenttia uhreista on suomalaisia miehiä, mutta joukossa on myös muutama ruotsalainen ja norjalainenkin, kertoo Laur.

Liiga toimi hyvin ammattimaisesti. Siihen kuului uhrien etsijöitä, houkutuslintuja, taksikuskeja sekä pikkuhotellien ja saunabaarien vastaanottotyöntekijöitä.

Syytteessä on kaikkiaan 21 henkilöä. Viisi on tuomittu jo eri pituisiin vankeusrangaistuksiin. Loput odottavat oikeuskäsittelyä.

Tavallisesti uhrit ovat olleet yksin liikkuneita miehiä, joita naiset ovat metsästäneet. Erityisesti heitä pyydystettiin Viru hotellissa.

– Yleensä kaksi naista lyöttäytyi miehen seuraan ja kyseli, kuinka usein tämä vieraili Tallinnassa. Näin naiset halusivat varmistaa, ettei mies tunne heidän taktiikkaansa. Kun mies maksoi laskuaan pankkikortilla ja näpytteli maksupäätettä painoivat naiset kortin tunnusluvun mieleen ja sujauttivat miehen lasiin tyrmäystippoja.

– Mies talutettiin hotellihuoneeseen ja naiset poistuivat paikalta pankkikortin kanssa, mutta palauttivat sen myöhemmin yöllä miehen lompakkoon, kertoo Laur.

– Tavallista oli myös, että yhdessä lähdettiin saunaan tai hierontaan ja saunabaarin henkilökunta kertoi tunnusluvun naisille. Samalla kun miehelle esiteltiin saunatiloja, oli juomaan jo sekoitettu tyrmäystippoja. Taksi toimitti "sammuneen" miehen hotelliin ja sen jälkeen ajeltiin ympäri kaupunkia nostamassa rahaa automaateista ja ostettiin muuta tavaraa.

Rikoksen tutkinta kesti pitkään ja todisteita kerättiin huolellisesti. Poliisi kuunteli epäiltyjen puhelimia ja pääsi selville heidän taktiikastaan. Naiset esiintyivät ystävällisinä kaveruksina tai siskoksina ja olivat vahvasti meikattuja. Niin vahvasti, ettei edes poliisi tunnistanut heitä samoiksi naisiksi ilman meikkiä.

Poliisin mukaan liigan uhreja voi olla paljon enemmänkin, mutta kaikki eivät ole viitsineet tai kehdanneet tulla ilmoittamaan heille asiasta.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja