Mainos

Virossa odotetaan hallituksen kaatuvan

Viron hallituksen odotetaan kaatuvan lähipäivinä kokoomuspuolueen ja uudistuspuolueen välisiin kiistoihin. Taustalla on kokoomuksen viime viikolla solmima yhteistyösopimus oppositiossa olevan keskustapuolueen kanssa.

Uudistuspuolueen johto vaati tänään kokoomusta irtisanomaan sopimuksen keskiviikkoon puoleen päivään mennessä. Jos näin ei tapahdu, uudistuspuolueen johto aikoo ehdottaa puolueen päättäville elimille lähtöä hallituksesta.

Kokoomuksen puheenjohtaja, pääministeri Tiit Vähi tyrmäsi uudistuspuolueen uhkavaatimuksen. Vähi myös kiisti arvostelun, jonka mukaan yhteistyösopimus keskustapuolueen kanssa olisi solmittu salassa. Sopimuksesta ilmoitettiin pääministerin mukaan myös uudistuspuolueen pääsihteerille. Vähi sanoi olevansa valmis jatkamaan yhteistyötä hallituksessa, mutta kehotti uudistuspuoluetta lopettamaan "poliittiset pelit" ja aloittamaan "varsinaisen työnteon".

Kokoomuksen, uudistuspuolueen ja maakansan liiton hallitusyhteistyö alkoi melkein tasan vuosi sitten, kun keskustapuolue joutui eroamaan johtajansa Edgar Savisaaren salakuuntelujupakan vuoksi. Työ pääministeri Tiit Vähin hallituksessa on ollut kuitenkin takkuista, koska uudistuspuolue kannattaa muita rajumpia markkinatalousuudistuksia.

Viimeksi kiistat käristyivät lokakuun kunnallisvaaleissa, joissa kokoomus ja uudistuspuolue kampanjoivat kiivaasti toisiaan vastaan.
(STT-BNS-Eta)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.