Mainos

Virossa myös kylmyyteen kuolleita

Myös Virossa pakkaset ovat vaatineet ensimmäiset kuolonuhrit.

Poikkeuksellisen kylmä sää piinaa edelleen useita Euroopan maita.

Virossa kylmyys vaati eilisyönä ensimmäiset kuolonuhrinsa. Paikallisten lehtien mukaan yhteensä neljä ihmistä oli paleltunut kuoliaaksi aamuun mennessä. Pakkasta on ollut paikoin lähemmäs 30 astetta. Pakkanen vaati uhreja myös Ukrainassa ja Puolassa, jossa kylmyyteen on kuollut lokakuusta lähtien jo 123 ihmistä.

Venäjällä kuoli yön aikana viisi ihmistä, mikä nostaa tällä viikolla kylmyyteen kuolleiden määrän jo 76:een. Pahimmat pakkaset paukkuivat Volgan seudulla ja luoteisella Venäjällä, jossa lämpötila pysyttelee edelleen miinus 40 asteen tietämillä. Kuolleiden lisäksi pakkanen on ajanut satoja ihmisiä sairaalahoitoon eri puolilla Baltiaa ja Venäjää.

Kova pakkanen ja raskas lumi aiheuttivat myös monenlaisia muita ongelmia. Venäjällä, Liettuassa ja Puolassa pelätään, että vanhat lämmitysjärjestelmät eivät kestä. Esimerkiksi Liettuassa on tapahtunut jo noin sata asuntopaloa lämmitysjärjestelmien vikojen takia. Myös useat ajoneuvot ovat syttyneet tuleen, kun kuljettajat ovat yrittäneet käynnistää kylmiä autojaan. Venäjällä palomiesten murheena ovat asunnoissa räjähtelevät kaasukanisterit.

Lumi ja jää sekoittivat Pohjolan liikenteen

Pohjoismaissa kärsittiin lähinnä liikenteen takkuilusta. Suurin kaaos oli Tanskassa, jonka maanteillä oleva jää ja lumi aiheuttivat useita liikenneonnettomuuksia. Kööpenhaminan lentokentällä jouduttiin edelleen lauantaina peruuttamaan tai lykkäämään useita lentoja. Perjantaina kenttä jouduttiin jopa sulkemaan kokonaan muutamaksi tunniksi.

Norjassa noin 700 rakennuksen kerrottiin vahingoittuneen raskaan lumitaakan alla. Voimakas tuuli puolestaan irrotti kattoja. Useat tie- ja laivayhteydet olivat poissa käytöstä.

Ruotsissa selvittiin vähemmällä. Liikenne takkuili niin maalla, merellä kuin ilmassakin, mutta lauantai-iltaan mennessä se oli jo palannut normaaliksi.

Kylmän sään uskotaan jatkuvan edelleen ensi viikolla.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.