Mainos

Virossa löytyy sota-ajan pommeja

Virossa on kahdeksan vuoden aikana löydetty 25 000 sota- ja neuvostoaikaista pommia tai räjähdettä.

Tämän tästä ihmisiä kuolee tai loukkaantuu vanhojen pommien räjähtäessä. Pommien etsintää on jatkettu jälleen tänä kesänä, kun Viron pelastuslaitos haravoi Viron itärajaa. Virolaiset varusmiehet tutkivat metsää sentti sentiltä. Itä-Viron maisemissa on edelleen toisen maailmansodan aikaista sotaromua yllin kyllin.

Pommien ja sota-aikaisten ammusten etsintä Viron metsistä käy hitaasti mutta varmasti. Kahdeksan vuoden aikana virolaiset ovat löytäneet metsistä ja saarilta noin 25 000 pommia.
Itä-Viron metsät eivät ole ainoat vaaralliset paikat Virossa. Muun muassa Tallinnan lähistöllä olevia saaria on puhdistettu jo vuosia. Osa saarista oli puna-armeijan harjoitusalueita.

Metsistä ja saarilta löytyvät pommit surmaavat edelleenkin säännöllisesti ihmisiä. Usein löydetyt pommit eivät sinällään ole herkkiä räjähtämään, mutta lasten nuotioleikeissä vanhatkin ammukset muuttuvat tappaviksi.

Aegnan saarella lapset laittoivat räjähteen nuotioon. Se on todella vaarallista. Etenkin entisiltä taistelutantereilta on löydetty paljon myös vanhoja aseita.
(MTV3)


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.