Mainos

Virossa kuohuu: Läskit lääkärit laihdutuskuurille!

Evelin Ilves Suomen vierailulla maaliskuussa 2007.

Viron presidentin puoliso, rouva Evelin Ilves on herättänyt närää maan lääkärikunnassa kehotettuaan ylipainoisia lääkäreitä laihduttamaan. Lääkärien mielestä Virossa on nyt paljon suurempiakin ongelmia kuin lääkärien paino. Heidän mielestään lääkärien työssä ratkaisee pätevyys, ei paino tai ulkonäkö.

Rouva Ilves kysyi eräässä julkisessa alustuksessaan, miksi Lääkäriliitto ei voisi seuraavassa kokouksessaan päättää, että tohtorit voisivat panna itsensä hyvään kuntoon, ja tavoitteena olisi: ei yhtään ylipainoista lääkäriä.

Lääkäriliiton pääsihteeri totesi yks´kantaan, ettei ammattikunnan paino ole kovin olennainen kysymys; paljon tärkeämpää on, etteivät talouskriisissä viruvan maan asukkaat jää ilman lääkärinapua.

Eräs lääkäri, itse ylipainoinen, uskoi rouva Ilveksen tarkoittaneen ihan hyvää, mutta hän olisi voinut aloittaa esimerkiksi lasten ja nuorten huonoista ruokailutottumuksista, sillä lihavista lapsista kasvaa lihavia aikuisia, hän perusteli.

Lääkäri jatkoi:”Kun Evelin Ilves nostaa esille turhanpäiväisen asian, jää hänestä myös vaikutelma turhanpäiväisenä ihmisenä.”

Eräs sairaalajohtaja totesi, että rouva Ilves olisi myös voinut kertoa, miten niistä liikakiloista pääsee eroon, eikä vain tehdä populistista esitystä lääkärien laihduttamisesta. Ylilääkäri itse oli äskettäin vähentänyt elopainoaan 40 kiloa, 130:sta 90:än kiloon.

Rouva Ilveksen lausuntoja seliteltiin

Sairaalajohtaja heitti vielä piikin presidenttiperheeseen sanomalla, että myös presidentti voisi alentaa jonkin verran painoaan. Viron presidentti Toomas Hendrik Ilveshän on pikemminkin pulskanpyöreä kuin langanlaiha.

Presidentin kanslian mukaan Evelin Ilveksen esityksen tarkoituksena oli kehottaa lääkäreitä ottamaan aloite käsiinsä ylipainoasiassa, josta on tullut koko ajan vaikeampi ongelma Virossa.

Rouva Ilveksen kehotus lääkäreille herätti joitakin puolimyrkyllisiä kommentteja lehdistössä. Eräs toimittaja kysyi palstallaan, mahtaako presidentin puolison oma lääkäri olla laihansorttinen. Lukijat haluaisivat varmasti nähdä kuvan hänestä ja tietää myös, mitä tämä ajattelee lääkärien massalaihduttamisesta.

"Köyhyys pitää miehet aisoissa"

Evelin Ilves on aiemminkin herättänyt lausunnoillaan ja ajatuksillaan jonkin verran hämmästystä ja kummastusta. Helmikuisen tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton jälkeen rouva Ilves kirjoitti, että tulevaisuudessa vastaanotto pitäisi olla suljettu tilaisuus, jonne valokuvaajilla ja toimittajilla ei olisi asiaa. Ilveksen mielestä lehdissä leviävät valokuvakokoelmat naisten puvuista ja asuista vievät liikaa huomiota itse asiasta, itsenäisyydestä.

Viime vuoden isänpäivän puheessaan rouva Ilves näki nykyisessä talouskriisissä myös jotakin myönteistä, koska se on hänen mielestään hyväksi virolaisten miesten terveydelle. Juoksu aina vain kalliimpien asioiden perässä on ainakin väliaikaisesti päättynyt, ja niin mies voi nyt viettää aikaa lasten kanssa ja istua kotona sen sijaan, että yrittäisi ylityötuntien avulla täyttää yhä kasvavia ostotarpeita.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.