Mainos

Virossa korkeastikoulutettua vierastyövoimaa

Johtavat toimihenkilöt ja opettajat ovat suurin ryhmä Viron vierastyövoimasta. Kaiken kaikkiaan vierastyövoimasta suurin osa on korkean koulutuksen saaneita.
-Heidän joukossaan on erilaisissa johtotehtävissä työskenteleviä, kehitys-, talous- ja kaupallisia johtajia, kertoo Viron kansalaisuus- ja maahanmuuttoviraston osastonjohtaja Ruth Annus.

Viime vuonna Virossa työskenteli lähes tuhat "uussiirtolaista"; heistä ensimmäistä kertaa oleskeluluvan sai 538 ihmistä ja 295 henkilöä sai lupaansa jatkoaikaa. Edellisvuosiin verrattuna on ulkomaisten asiantuntijoiden lukumäärä jatkuvasti kasvamassa Suurin osa Virossa työskentelevistä ulkomaalaisista on kotoisin Yhdysvalloista ja Euroopan valtioista. Virolla on työluvan antamisessa hyvin tiukka linja. Lupa voidaan antaa vain, jos kyseistä työpaikkaa ei ole mahdollista täyttää kotimaisin voimin.

-Työnantajat joutuvat kahden kuukauden ajan aktiivisesti etsimään kotimaisia asiantuntijoita ja kääntymään ulkomaisten asiantuntijoiden puoleen vasta sen jälkeen, jos ehdot täyttävää ihmistä ei Virosta ole löytynyt, kertoo Annus. Työ- ja oleskelulupa Viroon voidaan myöntää viideksi vuodeksi.
(STT-Eta)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.