Virossa kolme työmiestä pelastivat jäistä koiraksi luulemansa villipedon – vasta metsästäjä tajusi koiraeläimen todellisen luonteen

Tallentui luontokameraan: Susi tallustelee kameran eteen ja vie ahman eväät 0:51
Videolla näkyy, kuinka susi tulee samalle haaskalle ahman kanssa.

Postimees-sanomalehti uutisoi torstaina kolmesta miehestä, jotka pelastivat jäistä koiraksi luulemansa suden Viron Sindissä.

Kolme työmiestä havaitsivat aamulla töihin tullessaan jäisessä vedessä hädissään räpiköineen eläimen. Sindin padolla ruoppaustöitä tekevät Rando Kartsepp, Robin Sillamäe and Erki Väli ryhtyivät pelastustoimiin.

Työmiehet tekivät eläimelle jääsohjoon noin sadan metrin pituisen väylän, jota pitkin koiraeläin sai uitua rantaan.

Kylmästä kangistuneen eläimen turkkista roikkui jääpaloja, joten se käärittiin pyyhkeeseen ja kannettiin autoon lämmittelemään.

–  Eläin oli kohtuullisen painava ja se piti kantaa mäkeä ylös, Kartsepp kertoo pelastustoimien vaikeudesta.

Alun nopeiden pelastustoimien jälkeen, miesten epäilykset eläimen syntyperästä heräsivät. Ehkäpä kurjassa kunnossa ollut eläin ei ollutkaan koira, kuten miehet aluksi olettivat.

Hetken pohdinnan jälkeen miehet ottivat yhteyttä viranomaisiin. Pelastettu eläin käskettiin viedä Terveksin eläinklinikalle Pärnuun.

Matka eläinklinikalle sujui rauhallisesti ja ilman ongelmia.

–  Eläin nukkui rauhallisesti jaloissani koko matkan ja nosti vain vähän päätä kun oikaisin jalkojani, Kartsepp kertoi.

Susi jäisissä vaatteissa

Eläinklinikalla eläimelle tehtiin tarkastus. Edes eläinlääkärit eivät aluksi huomanneet hoidokkinsa oikeaa lajimääritelmää. Vasta metsästäjä osasi kertoa, että työmiehet olivat kanniskelleet aitoa sutta, eivätkä koiraa.

Eläinklinikkaa johtava Tarvo Markson kertoi, että susi saadaan kyllä hoidettua kuntoon, vaikka kärsikin saapuessaan vakavasta hypotermiasta ja shokista.

–  Aluksi susi oli niin väsynyt, ettei se vastustellut yhtään ja pidimme sitä vain klinikan huoneessa. Eläimen toettua ajattelimme, että tilanne voisi muuttua nopeasti vaaralliseksi ja siirsimme suden häkkiin, Markson kertoi.

Eläinklinikan johtaja kertoi, että kyseinen urossusi on noin vuoden vanha. Hän arveli, että täysikasvuisen suden käsittely olisi saattanut olla vaikeampaa.

Viron yleisradio ERR uutisoi viime vuonna, että erilaiset luonnonsuojelu-, kulttuurilaitokset ja -yhdistykset valitsivat suden Viron kansalliseläimeksi.

Lue myös:

    Uusimmat