Mainos

Virossa keskustellaan seksin oston kieltämisestä

Viron päähallituspuolueen Res Publican parlamenttiryhmä keskusteli tänään ilotalobisneksen karsimisesta Virossa. Esillä oli mm. ehdotus seksin oston kieltämiseksi Ruotsin mallin mukaisesti. Tähän tähtäävän lakiehdotuksen on laatinut osa Res Publican kansanedustajista puolueen varapuheenjohtajan Jaanus Rahumäen johdolla.

Res Publican parlamenttiryhmä päätti jatkaa keskusteluja ensi keskiviikkona.

-Tärkeintä on, että keskustelut yhä laajenevan bordellibisneksen karsimisesta on vihdoin tuotu Viron parlamenttiin, Rahumägi sanoo.

-Erimielisyydet tässä kysymyksessä ovat parlamentissa hyvin samanlaiset kun koko kansan keskuudessa. Valtaosa kansanedustajista tukee Viroa leimaavan bordellibisneksen karsimista, mutta sen saavuttamisen keinoista ollaan vielä eri mieltä, Rahumägi sanoi STT:lle.

Myös oppositiopuolueet keskusta ja sosiaalidemokraatit (entiset maltilliset) ovat useiden Res Publican jäsenten lisäksi luvanneet tukea lakiehdotusta seksin oston kieltämisestä. Jos keskustelut aiheesta etenevät ja Res Publica vie asian koko parlamentin käsittelyyn, on mahdollista, että parlamentti hyväksyy ehdotuksen jo tänä keväänä.

Seksin oston kieltäminen Ruotsin mallin mukaisesti on noussut Virossa erittäin paljon esille viime kuukausina. Mm. Rahumägi on kirjoittanut useita artikkeleita Viroa leimaavasta seksibisneksestä. Seksin oston kriminalisointia tukevan Rahumägin mukaan kyseessä ei ole vain huoli Viron hyvästä maineesta, vaan myös taistelu järjestäytynyttä rikollisuutta vastaan. Ilotalobisnes on hänen mukaansa rikollisjärjestöjen toiseksi suurin tulonlähde huumeiden välittämisen jälkeen

Myös useat Viron naisjärjestöt ovat vaatineet viime aikoina seksin oston kieltämistä. Viroa leimaavan bordellibisneksen karsimistarpeesta on puhunut myös presidentti Arnold Rüütel ja samoin oikeus-, sisä- ja sosiaaliministerit.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.